Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

De Jong / Edelaar en Brouwer / Gooyers winnen NK 50+ Dubbels

woensdag 13 juni 2018
Van 3 t/m 10 juni werden in Bowling de Worp de Open Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel 2018 georganiseerd. Jack Edelaar & Jan de Jong wonnen het scratch kampioenschap. Cor Brouwer en Rene Gooyers gingen er met de handicap titel vandoor.

Na vijf games voorronde plaatsten de beste 12 dubbels zich voor de scratchfinale. Voor de overige teams werd een nieuwe ranking gemaakt incl. handicap, waarvan de 12 beste dubbels gingen spelen voor de handicapfinale.

Het duo Eric Kok en Ron van den Bogaard kende een kleine voorsprong bij het ingaan van de finale, maar daarin waren Jack Edelaar en Jan de Jong niet te stuiten. Zij gingen er voor de neus van Kok en Van den Bogaard met de titel vandoor. Michel Hendriks en Ruud Bonnes, die een mooie 1200 serie neerzette over 5 games, werden derde.

> Eindstand NK 50+ Dubbels Scratch

In de handicapfinale was het verschil tussen de nummer 1 en 2 exact gelijk aan het verschil in de scratchfinale: 95 pins, in het voordeel van Cor Brouwer en Rene Gooyers. Zij bleven de enige dame op het podium, Marianne Zandstra, en Stojan Cesnik voor. Peter van den Oever en Rob Gorter maakten het podium compleet.

> Eindstand NK 50+ Dubbels Handicap

We feliciteren alle prijswinnaars met dit resultaat! Kijk voor meer informatie en 50+ bowlen op de website van ESBC Nederland:

> ESBC Nederland

<< Terug naar nieuwsberichten