Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team NL Bowling dames komen nog net te kort op EK

maandag 11 juni 2018
Na vier dagen zijn de Europese kampioenschappen dames alweer bijna halvewege. Zweden domineert en Team NL Bowling komt net te kort. Vandaag slechts 27 pins op een plek bij de beste vier.

Singles Event
Na de openingsceremonie op donderdag 7 juni, begonnen de EK op vrijdag 8 juni met het Singles Event. In de eerste serie kwamen Nicole Sanders en Kelly French-Plummen in actie. French-Plummen beleefde een frusterende serie, nadat ze met veel vertrouwen uit de official practice kwam. Met 1087 (gem. 181,2) eindigde zij uiteindelijk op de 75e plek. Sanders ging het beter af, maar niet voldoende om in de buurt van de top 4 te komen. Met 1226 (204,3) eindigde zij op de 20e plek.

Vervolgens was het de beurt aan 'Team Julianadorp'. Samantha Greiner kende hierin een wisselvalig debuut voor Team NL Bowling bij de senioren. Na zes games bleef zij steken op 1130 (188,3) waarmee ze uiteindelijk 58e wordt. Jongeling Denise Blankenzee ging het beter af. Mede dankzij 234 en 244 kwam zij tot een total pinfall van 1249 (208,2). Goed voor de tweede plek in de serie en voor de vierde plek op dat moment. Toch zag Blankenzee op dat moment al in dat het niet voldoende zou zijn voor een plek in de halve finale. Iets wat de volgende dag ook bleek, toen nog zes dames over haar score heen gingen. Zo eindigde Blankenzee op de 10e plaats.

Lang leek het er zaterdagochtend op dat Ellen Jansen één van die zes dames zou zijn. Met 235 en 227 schoot zij uit de startblokken en lag ze op koers voor een plek bij de beste vier. Helaas wist zij het hoge niveau niet vast te houden en viel ze terug naar 14e plek met 1238 (206,3). De resultaten van Maxime de Rooij kenden een tegengestelde lijn. Zij begon matig en klom in het tweede deel van haar serie nog flink wat plekken omhoog in de ranking. Uiteindelijk kon ze met 1149 (191,5) geen rol van betekenis spelen en eindigde ze op de 49e plaats.

> Eindstand voorronde Singles Event

Het goud ging naar de Zweedse Casja Wegner, die in de finale haar landgenote Ida Andersson versloeg. Brons was er voor Victoria Johansson, ook uit Zweden, en Saskia Malz uit Duitsland.

Doubles Event
Geen tijd om bij te komen tijdens kampioenschappen, zondag moest het Doubles Event alweer gegooid worden. Als eerste duo kwamen Blankenzee & Sanders in actie. Het werd een wisselvalige serie, waarin een game van 466 werd afgewisseld met 337. Op dat moment derde in de serie, maar uiteidelijk 15e met 2364 (197).

Het tweede duo, Greiner & French-Plummen, kende een lastig begin (320) maar wisten zich daarna te herpakkenen en betere scores neer te zetten! Uiteindelijk eindigden ze op een total pinfall van 2306 (192,2) wat vandaag goed bleek voor de 21e plek.

Vanochtend was het wederom als laatste de beurt aan het duo Jansen & De Rooij. Met 481 schoot het duo uit de startblokken en ook in game 2 en 3 werd hoog gescoord. Dit resulteerde in een virtuele eerste plaats, halvewege de serie. Helaas kregen de eerste drie games geen passend vervolg. Met 383 en 366 zakte het duo terug naar een virtuele vijfde plek, gelijk met Rusland. Er moest in de laatste game een tandje bij om alsnog de top 4 te behalen. Dat gebeurde ook, Rusland werd afgeschud, maar het bleek uiteindelijk net onvoldoende voor de 4e plek. 27 pins kwam het duo te kort, waardoor zij met een 2485 (207,1) eindigde op de 5e plek. 

> Eindstand voorronde Doubles Event

Ook dit event waren het de Zweedse dames die domineerden, met alle drie duo's in de top 4. Dit keer was het een Frans duo die de strijd met het blauw-gele front aan ging. Op moment van schrijven waren de (halve) finales nog bezig. Kijk voor de uitslag op bowlingresults.info

Vervolg
Dinsdag 12 juni gaat in Brussel het Trio's Event van start. Beide trio's bowlen drie games op dinsdag en drie games op woensdag. In blok 1 spelen French-Plummen, Greiner & De Rooij. In blok 2 Sanders, Blankenzee & Jansen.

Ga naar de EWC 2018 webpagina voor meer informatie en handige links om de EK en Team NL Bowling te blijven volgen t/m zaterdag 16 juni.

> EWC 2018 webpagina

<< Terug naar nieuwsberichten