Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Kenneth Ramos gekroond tot Kampioen der Kampioenen 2018

maandag 11 juni 2018
Na een spannende roll-off troefde aspirant Kenneth Ramos de andere klasse winnaars af en mag zich daardoor Kampioen der Kampioenen 2018 noemen. Het niveau was dit jaar hoog bij de jeugd met enkele spectacualire en hoogscorende wedstrijden.

Pupillen
Bij de pupillen won Angelina Solari haar eerste NBF evenement door in een spannende finale met Rosan Hamminga uit Veendam af te rekenen. Rosan had de winst voor het grijpen en had een spare nodig in de laatste beurt, maar helaas lukte dat niet waardoor Angelina de terechte winnares werd (147-142). In zowel de kwalificatie als de Round Robin liet ze al zien de beste van het evenement te zijn. 

Bij de jongens won Romano Beekman met een flink verschil van Calvin Pannemen (185-144). Romano was de gehele dag al goed bezig door zijn Round Robin poule met groot verschil te winnen en ook de kwalificatie als eerste af te sluiten.
Aspiranten
Bij de aspiranten meisjes was Lizzy Flapper de sterkste. In de finale tegen Beaudine Kriele, wie met 212 gemiddeld de hoogste score bij de meisjes neerzette, was het  Lizzy die aan het langste eind trok (208-194). Het is duidelijk te zien dat het niveau bij de aspiranten dames met het evenement hoger wordt wat veel moois belooft voor de komende EK's en WK's. 

Bij de jongens won Kenneth Ramos van Jurgen van der Vecht in de finale (258-199). Kenneth smeet de hele dag door met bijzonder hoge games en dat deed dat ook nog eens op het moment dat het er echt toe deed. Daarnaast wist Kenneth is de roll-off tegen de andere winnaars ook nog eens de algehele titel te veroveren.
Junioren
Bij de junioren meisjes was er toch wel een verassende finale tussen Sharon Rietveld en Thaylor VIeberink. Sharon wist in de finale haar sterke lijn door te zetten en won met overtuigende cijfers van Thaylor (235-156).

Bij de jongens werd de finale een waar spektakelstuk. Nadat de voorrondes en Round Robin al bol stonden van de hoge scores (zo gooide Mike Bergmann in de voorronde 253 gemiddeld) was ook de finale tussen Mathijs Beverdam en Brent de Ruiter een strikefeest. Mathijs gooide er twee meer dan Brent en won daardoor met 278-248.Roll-off uitslag
Speler Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5
Angelina Solari 5        
Romano Beekman X 8      
Lizzy Flapper X 9 9    
Kenneth Ramos 6 9 X 9/X/X X/X
Sharon Rietveld 9 X X X X/9
Mathijs Beverdam 9 X X 9/X/9  << Terug naar nieuwsberichten