Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

8 - 16 juni: Het EK dames in Brussel

woensdag 30 mei 2018
Donderdag 7 juni worden in Brussel de Europese kampioenschappen dames geopend die een dag later van start gaan. Van 8 juni t/m 16 juni gaat Team NL Bowling de strijd aan met de Europese top om de Europese titels.

Goede herinneringen
Aan de combinatie van Team NL Bowling en het centrum Bowling Stones Wemmel hebben we goede herinneringen. Nog niet zo lang geleden, zomer 2016, kende de nationale herenselectie er een zeer succesvol EK. Er werd drie keer brons gewonnen en in het team event werd een knappe vijfde plek behaald. Daar hebben de dames natuurlijk niets aan, maar zij kunnen zich vasthouden aan een goed WK van afgelopen winter in Las Vegas. Tijdens het Team Event werd bijvoorbeeld een mooie 8e plek behaald, als beste Europese land.

“Het is daarmee natuurlijk niet gezegd dat we nu ‘wel eventjes' Europees kampioen worden”, aldus topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar. “Niet alleen ons team is op 2 van de 6 plekken gewijzigd, ook bij andere landen zien we veel wijzigingen. Iedereen begint weer op nul. Neemt niet weg dat de prestatie op de WK het team wel vertrouwen moet geven!”

Voorbereiding
Het team heeft zich de afgelopen periode voorbereid door onder anderen een aantal keer te trainen in Bowling Stardust te Sittard. Dit centrum beschikt over het programma SPECTO, waarmee coaches Ton Plummen en Dan French de dames extra inzichten konden geven over te bespelen lijnen en gevolgen van verschillende keuzes. A.s. zaterdag komt het team nog één keer bij elkaar voordat zij woensdag voor het eerst de banen van het 32-banen tellende centrum betreden voor de un-official practice. Op donderdag staan de official practice en openingsceremonie gepland en dan gaat het vanaf vrijdag beginnen.

Programma 
Op 8 en 9 juni wordt het Singles Event gespeeld, op 10 en 11 juni het Doubles Event, op 12 en 13 juni het Trio’s Event en op 14 en 15 juni het Team Event. Het toernooi wordt zaterdag 16 juni afgesloten met het Masters Event, waar de beste 24 dames van het gehele toernooi het nog één keer tegen elkaar opnemen.

Het gehele EK is op diverse manieren te volgen, onder andere via de social media kanalen van Team NL Bowling. Ga naar de EWC 2018 webpagina voor alle handige links, laat nog een berichtje achter voor het team en mis niets van de Europese kampioenschappen.

> EWC 2018 webpagina

Foto: Team NL Bowling dames met v.l.n.r. Samantha Greiner, Denise Blankenzee, Kelly French-Plummen, Nicole Sanders, Ellen Jansen en Maxime de Rooij

<< Terug naar nieuwsberichten