Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team Ordonnans pakt Landskampioenschap 2018

zondag 27 mei 2018
Team Ordonnans uit Spijkenisse heeft tijdens de laatste speeldag van de Eredivisie het Landskampioenschap veroverd. Bowleasy Heerlen en promovendus JNK Autotechniek werden tweede en derde. Bowling Nieuwegein en Nieuwegein-De Halm degradeerden naar de 1e divisie.

Geen twijfel
Ondanks dat Team Ordonnans de dag begon met een voorsprong van één punt op Bowleasy en drie punten op JNK was leek er van enige twijfel geen sprake bij de formatie van captain Johnny Spil. Ze schoten uit de startblokken met vier winstpartijen in de eerste vier games en verreweg de hoogste pinfall. Vanaf dat moment kon het niet meer fout gaan en was de titel binnen. Bowleasy bbleef het langst in de buurt van Ordonnans en kwam in de laatste games nog behoorlijk in de buurt. Daarmee moet de uittredend kampioen genoegen nemen met het zilver. Een knappe prestatie gezien het feit ze na de eerste speeldag nog onderaan stonden. JNK Autotechniek, vorig jaar gepromoveerd vanuit de 1e divisie, legde beslag op het brons. Tilburg Dolphins eindigde op de vierde plaats op gepaste afstand.

Nieuwegein maakt plaats voor Heiloo en Eindhoven
Vooraf leek het een spannende strijd te gaan worden om lijfsbehoud,maar De Worp Deventer en Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde speelden zich al snel veilig waardoor beide teams uit Nieuwegein( Bowling Nieuwegein & Bowling Nieuwegein/de Halm) een stapje terug moeten doen naar de 1e divisie. 

In de 1e divisie werden de teams Heiloo en Eindhoven kampioen waardoor een stap hogerop mogen doen in de Eredivisie. Eindhoven degradeerde vorig seizoen nog en keert dus direct weer terug.

Speler van het Jaar
Gezien de spanning in de Eredivisie had de laatste speeldag een grote invloed op wie de belangrijkste speler van het jaar zou wordne. Op basis van de gemiddelde lijst (en het aantal games) zijn er vier genomineerden:

- Jeffrey van de Wakker (Team Ordonnans)
- Phil Hulst (JNK Autotechniek)
- Youri Fens (TIlburg Dolphins)
- Jord van Weeren (De Halm)

Stemmen kan op de homepage van www.eredivisiebowlen.nl. De trofee wordt op de eerste speeldag van volgend seizoen uitgereikt aan de winnaar. 

Bekijk hier de einduitslag.in de kampioenspoule en hier de einduitslag in de degradatiepoule.<< Terug naar nieuwsberichten