Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Finale NJTL gewonnen door de BV Haarlemmermeer

zaterdag 26 mei 2018
Bowling "de Schelmse Brug" te Arnhem was dit keer het strijdtoneel van de Finale Nationale Jeugd Trio League. Na 6 games bleek het jeugdteam van de BV Haarlemmermeer de beste.

Tijdens deze finale moesten de zes deelnemende teams 5 games RoundRobin spelen waarna de pinfall tijdens de 6e en laatste game bepalend was voor het aantal bonuspunten.

De kampioen van 2015 en 2016, de BV Tilburg, startte het beste door een 711 teamgame en daarmee 2 wedstrijdpunten te noteren tegen de eveneens sterk begonnen kampioen van 2017 (652 pins), de BV Veendam. Ook de BV IJsselmonde en de BV Haarlemmermeer wisten hun eerste game/wedstrijd in winst om te zetten.

Tijdens de 2e game deed het team van de BV Haarlemmermeer er een schepje bovenop ( bijna 160 pins meer) en wist zo, net als de BV IJsselmonde en het regioteam van Assen, de punten binnen te halen.

Dat het de gehele dag spannend zou blijven werd duidelijk tijdens de 3e game. Het team van de BV IJsselmonde versloeg in een direkt gevecht de BV Haarlemmermeer. Het regioteam Assen versloeg met 9 pins het team van de BV Tilburg en ook BV Veendam wist weer punten te behalen.

Na twee winstpartijen voor de BV Haarlemmermeer en de BV Tilburg bleken deze teams na 5 games aan kop te gaan in het tussenklassement. Tijdens de 6e en laatste game stonden ze zij aan zij op de baan waarbij de team van de BV Haarlemmermeer de meeste bonuspunten wist te behalen en daarmee het kampioenschap. Het team van de BV Tilburg eindigde op de 2e plaats en de 3e plaats werd ingenomen door het Regioteam Assen/Noord.
De kampioen van vorig jaar, de BV Veendam eindigde nu, net naast het erepodium, op de 4e plaats.

Alle scores zijn, mits ingelogd, via MijnNBF na te kijken.

Het erepodium:


 

<< Terug naar nieuwsberichten