Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Scheffer en De Ruiter winnen Youth Euro Trophy finales

maandag 14 mei 2018
Na zes stops in Ierland, Engeland, Frankrijk, België, Denemarken en Nederland, werden vrijdag 11 mei de seizoensfinales gespeeld in Bowling Nieuwegein. Milan Scheffer en Brent de Ruiter gingen er met de eindzege vandoor.

In totaal hadden dit seizoen 12 Nederlanders zich geplaatst voor de finaledag op 11 mei. Gedurende het seizoen hadden zij voldoende stops gespeeld en punten verzameld om op deze laatste dag in actie te komen. Voor het eerst werd deze finale niet meer in Frankrijk georganiseerd, maar was Bowling Nieuwegein de plek waar de prijzen verdeeld werden.

Van de 12 Nederlanders wisten 7 deelnemers de eerste ronde te overleven. In de klasse onder 13 jaar, waarbij jongens en meisjes gemixt in actie kwamen, wist Milan Scheffer de finale te bereiken. Hierin hield hij zijn hoofd cool en versloeg hij zijn Deense tegenstander Magnus Rehnquist met 2-1. De overwinning is een prachtige bekroning op een mooi Europees seizoen voor de jongeling.

In de klasse onder 19 jaar bij de jongens ging de eindzege naar Brent de Ruiter. Hij moest gedurende de dag vaak Marcus Christensen uit Denemarken voor zich laten, maar was hem op het juiste moment, in de finale, met 2-0 de baas! In dezelfde klasse werd Bart Bronsgeest vierde.

Bij de meisjes werd twee keer zilver gewonnen. In de klasse onder 16 jaar wist Beejée Westerdijk de finale te bereiken. Helaas verloor ze hierin met 2-0 van Cecilie Dam uit Denemarken. De vierde Nederland - Denemarken finale ging in de klasse onder 22 jaar tussen Rianne van Zijp en Cecillie Pedersen. De Deense wist de wedstrijd met 2-1 te winnen.

Brons was er nog voor Jurgen van der Vecht (O16) en Sharon Rietveld (O19) en zo was de Nederlandse jeugd weer goed vertegenwoordigd dit seizoen van de Youth Euro Trophy.

Ga naar onderstaande website voor een volledig overzicht van de uitslagen in alle klassen. Ook kun je er alvast vooruit kijken naar volgend seizoen.

> Website YET International

<< Terug naar nieuwsberichten