Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Niveau NK G-bowlen wordt steeds hoger, kampioenen 2018 bekend

maandag 7 mei 2018
Tijdens de landelijke finales van de NK G-bowlen in Bowling Almere werd maar weer eens duidelijk dat het bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking enorm in de lift zit. Dit leverde spannende finales op.

Vijfde editie
De landelijke finales op zondag 6 mei waren de afsluiting van de vijfde Nederlandse kampioenschappen door de NBF georganiseerd. De NK begonnen dit seizoen al begin van het kalenderjaar, met vijf regionale voorrondes. In totaal kwamen er 279 deelnemers in actie dit jaar. De beste 96 verzamelden zich in Almere voor de landelijke finale. 

Door een toename van het aantal deelnemers zien we het niveau over de breedte stijgen en de finales worden steeds spannender. In de 1e klasse bij de heren zat er slechts 17 pins verschil tussen de nummer 1 en nummer 4 en ook in andere klassen was het verschil tussen goud en zilver zeer klein!

We feliciteren de nieuwe kampioenen: Thijs van Nijnatten (H1), Heiko van Son (H2), Arnoud Aldershof (H3), Jelle Polet (H4), Nathalie Degenhardt (D1), Susanne Hooijer (D2), Patricia Schorel (D3) en Emma Grit (D4).

> Uitslagen halve finales
> Uitslagen finales

Via deze weg willen we alle ondernemers en vrijwilligers die de organisatie van de NK mede mogelijk hebben gemaakt hartelijk danken voor hun support!

Foto: Alle prijswinnaars bij elkaar (© Frank Gijtenbeek). Meer foto's volgen binnenkort.

<< Terug naar nieuwsberichten