Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eredivisie wacht ongekend spannend slot op 27 mei in Nieuwegein

zondag 29 april 2018
De Eredivisie gaat een bijzonder mooie finale krijgen dit seizoen. Na de eerste play-off in Tilburg staan Team Ordonnans  Bowleasy en JNK Autotechniek binnen drie punten van elkaar. Ook de strijd om degradatie gaat voor een spectaculaire dag zorgen.

Waar na de speeldag in Deventer Team Ordonnans het touw stevig in handen leek te nemen, werd de grip in TIlburg al snel wat losser. Bowleasy startte sterk in tegenstelling tot Ordonnans waardoor de voorsprong van 8 punten snel terug liep. Na de vijfde game mocht Bowleasy voor het eerst dit seizoen even proeven aan de koppositie, amar in de laatste game pakte Ordonnans deze in een rechtstreeks gevecht toch weer terug. JNK Autotechniek begon met een spectaucalire 769 game (256 gem.) en bleef de gehele dag doorbeuken. Tilburg Dolphins kende een magere thuiswedstrijd en is verzekerd van plek 4. Na de eerste play-off is de stand in de kampioenspoule als volgt:

1. Team Ordonnans met 100 punten
2. Bowleasy Heerlen met 99 punten
3. JNK Autotechniek ,met 97 punten
4. Tilburg Dolphins met 73 punten

Ook in de degradatiepoule is het razend spannend. Bowling Nieuwegein/De Halm deed er alles aan om hun laatste strohalm te pakken en gooide verreweg de hoogste pinfall vandaag, maar op de een of andere amnier piekte de tegenstander ook vaak tegen hen waardoor er alsnog maar drie wedstrijden werden gewonnen. Soms zit het ook niet mee. Met 12 punten achterstand op de veilige zesde plek lijkt het bijna onmogelijk om nog in de Eredivisie te blijven. De zevende plek zorgt ook voor een terugkeer naar de eerste divisie. Wie op deze plek gaat eindigen wordt de grote vraag in Nieuwegein eind mei. Bowling Nieuwegein leek op degradatie af te stevenen dit seizoen, maar kwam door een ijzersterke play-off helemaal terug. In punten staan ze nu gelijk met de veilige zesde plaats van Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde. De Worp Deventer voert de degradatiepoule aan met vier punten voorsrpong op de gevarenzone. Alles kan nog. De stand is als volgt:

5. De Worp Deventer met 75 punten
6. Vishandel Tel/ Van Oers/ De Zedde met 71 punten (hogere pinfall)
7. Bowling Nieuwegein met 71 punten
8. Bowling Nieuwegein / De Halm met 59 punten

Op zondag 27 mei vindt de ontknoping plaats in Bowling Nieuwegein. Speaker Peter Snijders zal deze dag aan elkaar praten. Ben jij erbij?

Bekijk de informatie op www.eredivisiebowlen.nl  

<< Terug naar nieuwsberichten