Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eerste team league voor mensen met een verstandelijke beperking afgerond

woensdag 25 april 2018
Verslag door Jos Homan

Op zaterdag 21 april trokken de teams uit Almere, Hoofddorp en Heerhugowaard richting Heiloo om aldaar met de teams van Sports4All Heiloo te gaan strijden om de prijzen van de Regionale Team League voor Mensen Met Een Beperking (MMEB), kortweg de Regio G-League Noord Holland en Flevoland.
 
Eindelijk zouden we aan het einde van deze dag de prijzen gaan verdelen voor de competitie over 4 wedstrijden die we in het afgelopen seizoen hebben gehouden. Bekers voor de teams in de verschillende categorieën en oorkondes voor de bijzondere individuele prestaties. De spanning zat er dus goed op, maar dat drukte de pret geenszins. Het gejuich en het enthousiasme gedurende deze laatste dag werkte heel aanstekelijk bij een ieder die mee was om te kijken en te begeleiden, maar ook bij de vertegenwoordigers van een aantal sponsoren die deze competitie mede mogelijk hebben gemaakt.
 
Toen de kruitdampen waren opgetrokken na het sportieve gedeelte van de dag werden gauw de scores verwerkt en de lijsten ingevuld, zodat iedereen die daar recht op had ook de juiste prijs zou krijgen. De aanwezigen werden ondertussen bezig gehouden door een fantastisch optreden van zanger Juriaan Singels. Toen de wedstrijdleiding klaar was met de scoreverwerking konden we overgaan tot het uitreiken van de prijzen. De aanwezige vertegenwoordigers van de sponsoren, te weten Rob Obdam (Wethouder Sport Heiloo), Ger (Dirk Kuijt Foundation), Pascal de Hoog (Uniek Sporten), Juriaan Singels, Marieke Hommes (Bowling en Partycentrum Heiloo) en Paulita (IJssalon Di Fiorentina) mochten de verschillende bekers en oorkondes uitreiken in de categorieën Bowlen met en Bowlen zonder hulpmiddelen.

De oorkonde voor het hoogste gemiddelde met Hulpmiddel ging bij de heren naar Conor Catney en bij de dames naar Wendelien Sprenkeling. De oorkonde voor de hoogste game met hulpmiddel ging bij de heren naar Chris v.d. Kuijt en bij de dames naar Marijke Koedijk. De oorkonde voor het hoogste gemiddelde met hulpmiddel ging bij de heren naar John Eskes en bij de dames naar Els van Krieken. De oorkonde voor de hoogste game zonder hulpmiddel ging bij de heren naar Henk Wiegman en bij de dames naar Tamara Kok.

De bekers werden als volgt verdeelt: 
 
Categorie met Hulpmiddel:
1. Heiloo 3
2. Heiloo 2
3. Heerhugowaard Fire Balls 2

Categorie Zonder hulpmiddel:
1. BV Haarlemmermeer Blauw
2. BV Haarlemmermeer Geel
3. Heiloo 1
4. Heerhugowaard Fire Balls 1
5. Almere Strikes Again 2
6. BV Haarlemmermeer Paars
7. Almere Strikes Again 1

> Alle uitslagen

Foto's van de laatste speeldag vind je op de facebookpagina van de NBF.

> Fotoalbum G-league Noord-Holland & Flevoland
 
We kunnen als organisatie wel vaststellen dat het afgelopen seizoen, waarin we deze league als een pilot draaiden, een groot succes is geweest en zeker navolging verdient. Graag wil ik dan ook alle hieronder vermeldde sponsoren bedanken voor hun bijdrage in materiële zin en aan alle begeleiders, ouders en organisatoren in emotionele zin. Ik durf met een gerust hart te zegen: Tot volgend seizoen.<< Terug naar nieuwsberichten