Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Selecties EWC 2018 en WYC 2018 bekend

dinsdag 24 april 2018
De zomer komt er aan en dat betekent traditioneel dat Team NL Bowling aan de bak moet! Deze zomer zijn het de dames die in actie komen op de EK in Brussel en de Jong Senioren op de WKJ in Detroit. Voor beide evenementen zijn de definitieve selecties bepaald.

European Women Championships 2018
De EWC 2018 worden georganiseerd van 7 t/m 16 juni in Bowling Stones te Brussel, de hoofdstad van België. Twee jaar geleden werden hier ook de EK heren georganiseerd, waarbij Team NL Bowling drie keer brons wist te winnen. Ook de dames snakken naar eremetaal. Er is de afgelopen jaren een aantal mooie resultaten behaald, zoals de 5e plek van Ghislaine Stigter-Van der Tol tijdens de WK Singles en een plek in de Masters Top 8 van het meest recente WK, de Top 8 plek voor het Team tijdens de afgelopen WK in Las Vegas en medailles voor Nicole Sanders en Ellen Jansen tijdens de ECC. Maar voor eremetaal tijdens een team event moeten we terug naar 2012, waar Sophie van der Meer goud won tijdens de EWC in eigen land.

Bondscoaches Ton Plummen en Dan French hebben na een periode van evenementen zoals de NK A-klasse en het Bronzen Schietspoel Toernooi hun keuze gemaakt voor de selectie, waarmee zij in juni een gooi gaan doen naar dat eremetaal. De definitieve EWC-selectie bestaat uit:
- Denise Blankenzee
- Ellen Jansen
- Kelly French-Plummen
- Maxime de Rooij
- Nicole Sanders
- Samantha Greiner

Ellen Jansen is met deze selectie terug van een jaar afwezigheid. Samantha Greiner gaat komende zomer haar debuut maken op een eindtoernooi voor Team NL Bowling bij de senioren. De komende periode wordt door het team gebruikt om als speelsters en coaches naar elkaar toe te groeien en zo in Brussel het beste in elkaar naar boven te halen.

Kijk voor meer informatie over de EWC 2018 op onze webpagina.

> Webpagina EWC 2018

Jong Senioren naar Amerika
Deze zomer staat nog een evenement op de planning voor Team NL Bowling, namelijk de Wereldkampioenschappen Jeugd. Een evenement wat niet onder de focus van de NBF valt, waardoor de financiering ervan bij de spelers zelf ligt. In totaal hebben vanuit Jong Oranje vijf spelers aangegeven hiervoor te willen gaan en zij worden dan ook door de NBF uitgezonden naar dit mondiale evenement. Bij de meisjes gaat er een volledig team, dat gecoacht wordt door bondscoach Peter van Zijp. Het team bestaat uit:
- Anouk Keizer
- Denise Blankenzee
- Lindsey Paling
- Rianne van Zijp

Anouk Keizer maakt tijdens dit toernooi haar debuut voor Jong Oranje. Bij de jongens is Yorick van Deutekom de enige speler die ervoor gaat. Na zijn Europese successen in de jeugd, hij werd o.a. Europees kampioen in 2015, wil hij nu ook schitteren op het hoogste podium voor de jeugd.

De WYC 2018 worden georganiseerd van 25 juli t/m 3 augustus. Kijk voor meer informatie op de website van World Bowling.

> Officiële website WYC 2018

Beide selecties zijn in de voorbereiding op de evenementen te volgen via social media. Volg @teamnlbowling op Facebook, Instagram en Twitter om niets te missen.

<< Terug naar nieuwsberichten