Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Jansen en De Gelder nieuwe Nederlandse kampioenen

zondag 15 april 2018
De Nederlandse kampioenschappen A-klasse 2018 zijn gespeeld. Het Singles Event is gewonnen door Ellen Jansen en Nick de Gelder. Het Doubles Event is ook gewonnen door Jansen, samen met Ghislaine Stigter-Van der Tol. Bij de heren was het Nederlands-Belgisch duo Mark Jacobs en Gianny Hendrickx de beste.

Nieuwe kampioenen
Drie dagen was Dolfijn | The Plays To Be het decor voor het NK in de hoogste klasse, waar alle NBF-leden aan mogen deelnemen. In de drie voorrondeseries kwamen in totaal 35 dames en 91 heren in actie. Zondag 15 april werden de finales gespeeld met de beste 25 heren en beste 10 dames.

Onder hen de pas 17-jarige Nick de Gelder. Net terug uit Denemarken van de Europese jeugdkampioenschappen dacht hij: "Laat ik het nu eens bij de senioren proberen." Na de voorrondes stond De Gelder al knap op de vijfde plek, waarmee hij zich direct verzekerde voor de kwartfinales. Hierin kwamen de beste 10 heren in actie. Met o.a. een sterke tweede en derde game, met 257 en 247, wist bij zich als vierde te plaatsen voor de halve finales.

Hierin nam hij het op tegen de kampioen van 2016: Mark Jacobs. Het werd een wedstrijd waarin Jacobs de kansen liet liggen om de games naar zich toe te trekken, waardoor De Gelder er met de 2-0 winst vandoor ging. In de finale wachtte "local favorite" Youri Fens. Het werd een spannende finale, waarin De Gelder zijn hoofd het best koel wist te houden.

We moeten de geschiedenisboeken er nog op na slaan, maar de kans is groot dat De Gelder zich nu de jongste Nederlands kampioen A-klasse ooit mag noemen. Een geweldige prestatie! Het zilver is voor Fens. Jordi Putman en Jacobs kregen het brons om gehangen.

Tweede keer
Voor Jansen is het na haar titel in 2015 de tweede keer dat zij op de hoogste tree van het erepodium staat van de NK A-klasse. De voorronde van Jansen was niet geweldig, maar toch voldoende om zich als negende te plaatsen voor de kwartfinales.

Ook in de kwartfinales wist Jansen nog niet te overtuigen, maar scoorde zij met 1050 voldoende om o.a. de kampioene van 2016 & 2017, Lisanne Breeschoten, voor te blijven en zich zo te plaatsen voor de halve finales.

Hierin werd zij gekoppeld aan haar Team NL Bowling teamgenote Nicole Sanders, die zich als eerste voor de halve finales had geplaatst. In deze halve finale wist Jansen wel te overtuigen en met 237 en 224 trok ze de wedstrijd overtuigend naar zich toe. 

De finale werd er één tussen twee bowlsters uit Nieuwegein. Chantal Jacobs kende een heel goed weekend en had zich zo in de finale gespeeld. Helaas voor haar kon ze hierin haar hoge niveau van het toernooi niet vasthouden, waardoor Jansen er met de overwinning vandoor ging. Het werd 2-0. Brons was er voor Stigter-Van der Tol en Sanders.

Doubles kampioenen
Voorafgaand aan de Singles finales, werden de finales van het Doubles Event gespeeld. Bij de dames ging de winst naar Stigter-Van der Tol & Jansen. Zij stootten in de finale het duo Chantal Jacobs / Lisanne Breeschoten van de troon. Het duo dat al vier keer op rij het Doubles Event gewonnen had kon daar geen vijfde keer aan toevoegen. Met 475 - 389 ging de overwinning naar Stigter-Van der Tol en Jansen. Het brons was er voor Anique van Ewijck / Femke Postma en Dominique Beverdam / Samantha Greiner.

Bij de heren ging de eindzege in het Doubles Event naar Mark Jacobs en Gianny Hendricks. Zij waren in de finale met 429 - 400 te sterk voor het jeugdige duo Mike Bergmann en Nick de Gelder. Brons ging naar Menno van den Heuvel / Christian Kweens en Jeroen van Geel / Jasper Willems.
 

Kijk voor alle uitslagen op de NK A-klasse 2018 webpagina. Kijk voor foto's en video's op onze facebookpagina.

> Webpagina NK A-klasse 2018

Woord van dank
Een woord van dank is op z'n plaats voor de vrijwilligers die hebben geholpen de NK tot een succes te maken. Wedstrijdleiders Peter van Oerle, Bart Stokkermans, Geert van Brekel en Frits Verkooijen, Luc Jansen en Michael Extra namens de organisatie van het Schietspoel toernooi, Richard Stegeman en Marius Dik voor de fotografie en natuurlijk Thomas en Daniël Dol en al het personeel van Dolfijn | The Plays To Be, met Joris Jacobs als technische man in het bijzonder. 

Daarnaast bedanken we onze partners Bowltech en ERIMA voor de ondersteuning van ons evenement. 

Foto: Ellen Jansen en Nick de Gelder (©Richard Stegeman)

<< Terug naar nieuwsberichten