Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Komen voor de lol en vertrekken met drie medailles

zaterdag 7 april 2018
,,We komen gewoon voor de lol,'' Dat waren de woorden van Veendam voor aanvang. Uiteindelijk ging de vereniging met goud bij de aspiranten, zilver bij de pupillen en brons bij de junioren  naar huis. De BV Tilburg en de BV Den Bosch prolongeerden hun titels bij resectievelijk de junioren en pupillen. 

De 2018 editie van de Stedenontmoeting werd het eerste evenement voor de jeugd in het gloednieuwe Dolfijn Tilburg. In de series speelden alle teams 8 games in het Baker Format waarna de vier beste ploegen per klasse in knock-out finales mochten uitmaken wie de nieuwe kampioenschaal mee naar huis mocht nemen. 

Pupillen: BV Den Bosch prolongeert de titel
In de vroege ochtend kwamen ze de wisselbeker nog netjes inleveren om hem een aantal uur later weer mee naar huis te mogen nemen. De pupillen van Den Bosch speelde een overtuigend toernooi en waren de verdiende winnaars. Extra knap als je bedenkt dat het team dat vorig jaar won grotendeels was doorgegroeid naar de aspiranten. In de finale werd de BV Veendam nips verslagen na een spannende strijd. Het brons ging naar de spelers uit Haarlemmermeer en debutant IJsselmonde.

Aspiranten: Kampioenschaal gaat mee naar Veendam in het hoge noorden
Ook in de finale bij de aspiranten tussen Den Bosch en Veendam. Dit maal trok Veendam nipt aan het langste eind. Met slechts acht pins verschil won Veendam de titel. Het brons ging naar de BV Tilburg en naar de BV Middelharnis.

Junioren: BV Tilburg prolongeert titel en maakt veel indruk
De BV Tilburg maakte veel indruk in de series en in de finales. De ene hoge game na de andere werd geproduceerd en ook in de finales werd die lijn doorgezet. De BV Spijkenisse mocht na een sterk optreden in de finales de zilveren medaille meenemen. Het brons ging naar de BV Haarlemmermeer en de BV Veendam.

Most Valuable Player zonder zelf te spelen
Nieuw dit jaar is de MVP award voor de spelers met het meest bijzondere optreden. De award ging naar Tijs van Kalkeren van het pupilenteam uit Den Bosch. Tijs was van zijn fiets gevallen waardoor hij zijn arm brak in de week voor de Stedenontmoeting. Hij heeft zijn team door dik en dun de hele dag naar de overwinning geschreeuwd en die toewijding verdiende volgende de jury een mooie prijs.

Alle uitslagen zijn terug te kijken op de toernooimodule

Alle foto's zijn gemaakt door fotograaf Bruis van Leeuwen. Na het bewerken worden alle foto's gepubliceerd op de NBF Facebookpagina en worden de teamfoto's verstuurd naar de vereniging. 
 

<< Terug naar nieuwsberichten