Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team NL Bowling sluit EYC 2018 af met Masters brons voor Bianca Brommer

zondag 1 april 2018
Op de laatste dag van de Europese jeugdkampioenschappen was Team NL Bowling nog volop in de race. Maar liefst vijf spelers kwamen nog in actie in het Masters Event. Bianca Brommer bereikte de halve finales en wint daarmee de bronzen medaille!

Prachtig slot
In de All Events was Brommer als tiende geëindigd, dus begon zij zondagochtend aan Final Step 1 van het Masters Event. Hierin wachtte de Zweedse Emma Lejman die zij overtuigend aan de kant wist te zetten met 2-0: 199-184 en 245-204.

In Final Step 2 koppelde het lot Brommer aan teamgenoot Denise Blankenzee. Blankenzee had zich direct voor deze finaleronde geplaatst door als zevende in de All Events te eindigen. Het is op voorhand niet waar je voor gaat, een wedstrijd tegen je teamgenoot, maar als je er dan staat moet er toch gestreden worden om een plek in de volgende ronde. En dat deden beide meisjes, zonder er een hoog scorend duel van te maken. Brommer won de eerste game, Blankenzee de tweede en dus moest de derde game beslissing brengen. Hierin had Brommer het beste van het spel, het werd 211-156. Zo kwam er voor titelverdedigster Blankenzee een einde aan het evenement.

Brommer mocht door en kwam in de kwartfinale tegenover Peppi Konsteri uit Finland te staan. Het werd wederom een overtuigende overwinning voor Brommer: 2-0, met gamestanden van 213-198 en 193-168. Op naar de halve finale en al verzekerd van een medaille. In de halve finale wachtte Mika Guldbäk uit Denemarken. Het werd een spannend duel, waarvan Brommer de eerste game won (201-181). Helaas ging het daarna de verkeerde kant op voor Brommer en verloor zij de twee opvolgende games, waarmee zij de wedstrijd verloor en genoegen moet nemen met brons. "Ik ben nog wel een beetje teleurgesteld, maar had vooraf wel getekend voor dit resultaat. Op de lange termijn gaat het gevoel van trots en blijdschap zeker overheersen", aldus Brommer na afloop van de wedstrijd. Schrale troost is dat Guldbäk uiteindelijk ook met de eindzege aan de haal ging.

Oranje Masters Event
Het oranje/zwart/wit van Team NL Bowling was sowieso goed vertegenwoordigd op de slotdag van het evenement. Naast Brommer en Blankenzee had ook Beaudine Kriele zich geplaatst voor het Masters Event. In de eerste ronde rekende zij af met Polina Shutova uit Rusland, na nog op een 1-0 achterstand te zijn gekomen. In de tweede ronde stond Kriele tegenover Sophie Thompson uit Engeland en die bleek helaas een maatje te groot. 224 en 205 van Kriele waren niet voldoende om de Engelse te verslaan. Zo kon Kriele het evenement met opgeheven hoofd verlaten, na eerder al zilver te hebben gewonnen in het Doubles Event met Blankenzee en als zesde te zijn geëindigd in het Singles Event.

Dit geldt ook voor Brent de Ruiter en Mike Bergmann. Na de bronzen medaille die zij eerder wonnen in het Team Event met Ronan van der Loo en Nick de Gelder, eindigde het tweetal op de vijfde en zesde plek in het Singles Event. Zaterdagavond begon voor hen het Masters Event al en ze zorgden voor echte reclame voor de sport. De Ruiter versloeg in de eerste ronde Marcus Christensen uit Denemarken door in de beslissende game 247 te gooien en plaatste zich zo net als Bergmann voor de tweede finale ronde. Bergmann deed dat door zijn zesde plek in de All Events.

Bergmann moest om 21.00 uur spelen tegen oosterbuur Sidney Schroschk. Het werd een spannend duel van hoog niveau. Game 1 was voor Bergmann, game 2 voor de Duitser en dus moest game 3 beslissing brengen. Hierin steeg Bergmann boven zichzelf uit en met 11 strikes versloeg hij Schroschk met maar liefst 267 - 213. Een paar banen verderop maakten De Ruiter en tegenstander Mathias Ankerdal uit Denemarken er een ware thriller van. Na twee games stond het 1-1 en beide spelers hadden het beste voor het laatst bewaard. Lange tijd keek De Ruiter tegen een kleine achterstand aan, maar hij bleef de Deen in zicht houden. Om de druk erop te houden moest de Ruiter uitstriken in het laatste frame en dan deed uit ook. Hopende op een foutje van zijn tegenstander... die er ook kwam! Zo werd het 247 - 24 in het voordeel van De Ruiter die zich net als Bergmman plaatste voor de kwartfinales.

Deze kwartfinales werden op zondag gespeeld, tegelijk met de meisjes. Beide jongens kwamen op 1-0 voorsprong, maar konden het vervolgens helaas niet afmaken. Met de medailles in zicht moest het tweetal helaas met lege handen afscheid nemen van het Masters Event. 

Zo werd het een dag met enorme ups & downs, één waarbij de begeleidingsstaf vol aan de bak moest. In de kwartfinales stonden Marieke de Jong, Peter van Zijp en Jord van Weeren alle drie achter een andere speler om te coachen. Wát een luxe en wat een mooie slot van een succesvol toernooi. Er had mogelijk meer eremetaal ingezeten, maar als alle resultaten bij elkaar worden opgeteld zien we dat Team NL Bowling praktisch iedere dag heeft meegedaan om de prijzen en dat is een prestatie om trots op te zijn!

Kijk voor meer informatie over het EK Jeugd op onze webpagina:
> Webpagina EYC 2018

 

<< Terug naar nieuwsberichten