Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Brons voor de Team NL Bowling jongens op het EKJ Team Event

donderdag 29 maart 2018
Tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Aalborg, Denemarken, heeft Nederland de tweede medaille behaald. Na het zilver voor de meisjes in het Doubles Event, was het dit keer de beurt aan de jongens om te excelleren. In het Team Event werd knap de bronzen medaille gewonnen.
 
Brons
Het team, bestaande uit Brent de Ruiter, Mike Bergmann, debutant Nick de Gelder en de vandaag 17 geworden Ronan van der Loo, begon woensdag aan het Team Event en stond halverwege op een comfortabele vierde plek.
 
Donderdag moest die vierde plek verdedigd worden en dat werd nog een lastige klus. Met nog één game te gaan was er een voorsprong op Frankrijk van bijna 100 pins, maar de Fransen kenden een zeer goed slot van hun serie. Toch bleef het Nederlandse team, gecoacht door Jord van Weeren, met 21 punten voorsprong op de vierde plaats.
 
In de halve finale wachtte het als eerste geplaatste Zweden, al jarenlang het ‘team to beat’ binnen Europa. Het werd een finale die vanaf het begin gelijk opging. Halverwege de wedstrijd liet Nederland twee open frames staan, waardoor ze tegen een achterstand aan keken. Nederland gaf niet op en bleef strijden en strikes gooien, maar met het eind in zicht wist Zweden verder uit te lopen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd 928 - 807. Zweden zou in de finale ook Noorwegen verslaan en zo het goud binnen halen.
 
De bronzen medaille betekent een herhaling van 2016, toen het team met o.a. Bergmann en Van der Loo ook brons overhield aan het Team Event.

We feliciteren het team en coaches Jord van Weeren, Peter van Zijp en Marieke de Jong met deze prachtige prestatie!

Meisjes 
De meisjes kenden een minder succesvol Team Event. Het lukte Anique van Ewijck, Beaudine Kriele, Bianca Brommer en Denise Blankenzee niet om elkaar tot hoge scores te helpen en daarmee kwam het team dus te kort voor een hoge ranking. Uiteindelijk kwam het total pinfall uit op 4393 (gem.  183), goed voor een zevende plaats.

Het goud ging bij de meisjes naar Engeland, die ook al goud wisten te winnen bij het Doubles Event.
 
Vervolg
Vrijdag komen de jongens direct weer in actie in het Singles Event. Zaterdag komen de meisjes individueel in actie, waarna zondag de beste 24 jongens en de beste 24 meisjes over het gehele kampioenschap gaan strijden om de Masters Titel.

Kijk voor meer informatie op de EK Jeugd webpagina:
> Webpagina EYC 2018

Foto: Het team na het in ontvangst nemen van de bronzen medaille (© Swedish Bowling Federation)

<< Terug naar nieuwsberichten