Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eredivisie: Team Ordonnans recht de rug en Tilburg pakt laatste play-off ticket

maandag 26 maart 2018
Tijdens de laatste reguliere speeldag van de Eredivisie heeft Team Ordonnans zich sterk herpakt na het debacle op de vijfde speeldag. Met een voorsprong van 300+ pins op nummer twee Bowleasy en twintig punten bouwde het team uit Spijkenisse weer aan het zelfvertrouwen met het oog op de play-offs. Tilburg Dolphins wist in een spannende driestrijd met Deventer en Volendam aan het langste eind te trekken voor het vierde en laatste play-off ticket. De andere teams zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs voor een langer verblijf in de Eredivisie.

Er stond een hoop op het spel in Deventer. Sommige teams hadden wat recht te zetten, sommigen wat te bewijzen en sommigen gingen voor hun laatste kans. Het wordt spannend tot en met de laatste game. We maken een rondje langs de teams. 

Degradatiepoule

8e - Bowling Nieuwegein / De Halm - 46 punten
Het team uit Nieuwegein van captain Gerrie de Graaf lijkt gedoemd te degraderen. Het zag de achterstand naar de veilige zesde plaats verder oplopen en een wonder lijkt nodig om te voorkomen dat er volgend jaar in de 1e divisie wordt gespeeld.

7e - Bowling Nieuwegein - 57 punten
Ondanks dat het team van Thijs Duindam nog in de degradatiezone staat, was het toch een goede dag. De achterstand op de zesde plaats werd verkleind tot zes punten en dus zijn er goede kansen in de play-offs om alsnog op te klimmen en zo een langer verblijf in de Eredivisie te garanderen. Het is wel te hopen dat sterspeler Mark Jacobs er in Tilburg weer bij is. Met een flinke handblessure viel hij in Deventer halverwege uit wat het team geen goed deed. 

6e - De Worp Deventer - 63 punten
Het werd een frustrerende dag voor het team van Marco Landman. Met twee Duitse spelers in de gelederen werd de jacht geopend op de felbegeerde vierde plaats. Na een ongelukkig begin leek het te gaan lopen. Toen Tilburg in een rechtstreeks duel werd verslagen met ook nog eens een hoge pinfall leken de play-offs binnen handbereik, maar door een matig slot viel het thuisteam zelfs nog terug naar de zesde plaats.

5e - VIshandel Tel/Van Oers/De Zedde - 64 punten
Lang leek de Volendamse selectie van Eric Koning op weg naar een plek in de top drie, maar door een teleurstellende thuiswedstrijd vorige maand konden die aspiraties in de ijskast. Het team kon vandaag geen potten breken, waardoor een plek in de top vier er eigenlijk nooit in zat. Door een sterk slot werd de vijfde plaats nog wel gepakt tegen Deventer. Na de vijfde plaats van vorig seizoen moet het team zich nu weer bewijzen in de play-offs om degradatie te voorkomen.


Kampioenspoule

4e - Tilburg Dolphins - 69 punten

Bijna de hele dag stond de formatie uit Tilburg gelijk of nipt voor op Deventer. De eerste vier games werden ondanks een goede pinfall allen verloren. De draad werd echter opgepakt en in de laatste games werd de vierde plaats toch veilig gesteld. Een sterk staaltje van captain Wesley Selier en zijn team. Het kampioenschap lijkt onmogelijk, maar een plek op het podium zit er zeker nog in. Zeker met een thuiswedstrijd nog voor de boeg.

3e - JNK Autotechniek - 78 punten
De promovendus beleeft een sterk seizoen. Na een ijzersterke seizoensstart en zelfs even aan kop te hebben gestaan, beleeft de formatie uit Hoofddorp vooral een stabiel seizoen. De nodige punten worden gesprokkeld zonder echte uitschieters. Een plek op het podium zit er heel goed in en dat is gewoon erg knap te noemen voor een promovendus. 

2e  - Bowleasy Heerlen - 84 punten
Hoe anders zag het begin van het seizoen eruit voor Heerlen? Het team krabbelde op vanuit de degradatiezone naar de tweede plaats nog voordat de play-offs zijn begonnen. Met maar liefst 41 punten in de laatste twee speeldagen is de jacht op koploper Ordonnans geopend. Het beloven zeer spannende play-offs te gaan worden!

1e - Team Ordonnans - 92 punten
De rug werd gerecht door Ordonnans. Dezelfde drie spelers zetten samen een magistrale dagscore van rond de 228 gemiddeld neer en lieten zien wie het te kloppen team is in de play-offs. Desondanks werd de wedstrijd tegen Bowleasy verloren waardoor de voorsprong acht punten bedraagt. Het belooft een waar spektakel te worden in Tilburg en Nieuwegein.

De volgende speeldag vindt op zondag 29 april plaats in Dolfijn Tilburg.

Bekijk de stand en video's op www.eredivisiebowlen.nl

<< Terug naar nieuwsberichten