Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Verslag 3e speeldag van de pilot G-league in Noord-Holland en ALmere

donderdag 15 maart 2018
Dit seizoen wordt er een pilot league georganiseerd voor leden met een verstandelijke beperking. Zaterdag 10 maart stond alweer de derde speeldag van dit seizoen op het programma in Heerhugowaard.

Pilot
Sinds enkele jaren zet de NBF zich in voor het G-bowlen. Hier vallen alle activiteiten onder voor leden met een verstandelijke beperking. Na enkele jaren waarin enkel toernooien werden georganiseerd, heeft een groep enthousiaste vrijwilligers dit jaar het initiatief genomen om een regionale league op te zetten. Deze league wordt als pilot georganiseerd in Noord-Holland en Almere en kan mogelijk in de toekomst verspreid worden over de rest van Nederland.

De pilot kan niet georganiseerd worden zonder de ondersteuning van de organisaties zoals onderaan deze pagina getoond.

Jos Homan, één van de initiatiefnemers, doet verslag van derde speeldag:
Zaterdag 10 maart was het weer zover. Voor de derde keer dit seizoen trokken 10 teams van in totaal 4 verenigingen naar Heerhugowaard om daar hun Regionale League MMEB Noord Holland en Almere te spelen. De deelnemende teams zijn van de BV Haarlemmermeer, BV Almere, Sports 4 All Heiloo en BV Heerhugowaard.

Bij aankomst zat de sfeer er al goed in en gastheer Elvis Jankovic heette iedereen van harte welkom en legde het programma van deze wedstrijddag uit. Toen hij eindelijk uitgepraat was konden we beginnen en dit werd met luid gejuich begroet. Al gauw rolden de ballen over de baan en vielen de eerste pins om. Niet altijd allemaal tegelijk maar er werden toch nog best wel eens scores gegooid waar menig sportbowler best blij mee zou zijn. Maar of er nu veel of weinig pins vielen, en soms wel eens helemaal geen, de sfeer bleef goed en gezellig en daar gaat het toch maar om.

Na ongeveer 2 games hielden we even pauze en gingen we even van de banen af naar onze plaatsen in de bar want daar stond voor iedereen wat te drinken klaar. Toen dit op was gingen de bowlers en bowlsters weer vrolijk verder en werden de pins weer naar hartenlust omgegooid. Na 3 games was het weer voorbij, al konden er een paar er geen genoeg van krijgen en omdat er nog tijd over was mocht er nog even door gegooid worden. Toen alle teams klaar waren werden de banen uit gezet en ging iedereen weer met een goed gevoel naar huis, tevreden over de geleverde prestaties.

Natuurlijk was deze dag en eigenlijk ook deze hele competitie niet mogelijk geweest zonder de steun van vele vrijwilligers en natuurlijk ook onze sponsoren zijn we enorm dankbaar dat we hen bereid hebben weten te vinden deze competitie mogelijk te maken.

De 4e en laatste speeldag strijken we neer in Heiloo. Deze wordt gehouden op 21 april en dan worden alle eindstanden bekend gemaakt en de prijzen uitgedeeld.


> Uitslagen en standen na de derde speeldag<< Terug naar nieuwsberichten