Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Leeftijd speelt geen rol in de bowlingsport en dus ook niet tijdens het NK BCD

vrijdag 9 maart 2018
Piet Valkenhoff en Hans van de Vrede, bij elkaar opgeteld zijn ze 154 jaar, en als duo komen zij zaterdag 17 maart in actie tijdens de voorrondes van het NK BCD! Deze heren bewijzen maar weer dat je nooit te oud bent om te bowlen.

In gesprek met Piet Valkenhoff
Van het tweetal dat in actie komt namens BV Rijssen is Piet Valkenhoff de oudste en daarom stelden wij hem in aanloop naar het NK BCD enkele vragen over zijn bowlingcarrière en natuurlijk de aankomende kampioenschappen. Zijn reactie:

Hallo deelnemers NK BCD,

Mij werd gevraagd, omdat ik volgens de organisatie de oudste deelnemer ben bij dit NK, een stukje te schrijven over NK’s die ik heb meegemaakt en wanneer dit was.

Het begon al heel lang geleden. Niet meteen met NK’s maar, in toen nog Afdeling 10 in het oosten van het land, met Afdelings- en Districts kampioenschappen. Daar bereikte ik toen o.a. een eerste plaats in de Safier klasse in 2000 met als ik mij goed herinner een verschil van 1 pin. Tijdens en na deze periode was ik altijd wel te vinden met een team in de ATL, DTL en RTL competities.

Toen de belangstelling voor de Afdelingskampioenschappen terug ging lopen ben ik samen met mijn “eeuwige” bowlingmaat Hans gaan toeren: ESBC Mastertoer 50+, NK’s 50+ en tegenwoordig ook de Noordtoer voor de bowlers in de noordelijke helft van ons land. Ook hebben we al met verschillende EK’s meegedaan, met als laatste Ierland. Komende juni staat het EK in Wenen, Oostenrijk, op de planning.

Waarom ik al zolang en zoveel bowl? Natuurlijk omdat bowlen mijn favoriete sport is sinds 1987 en ik het nog steeds kan doen. Veld- en zaalsporten die ik ook gedaan heb, net als schaatsen en zwemmen, zijn op mijn leeftijd risicosporten (blessures) geworden en de sportiviteit die ik bij het bowlen ervaar, is ver te zoeken bij bijvoorbeeld voetbal.

Je bouwt een grote kennissenkring op, jong en oud en ontmoet elkaar in Nederland en daarbuiten. Natuurlijk, het niveau bij bovenstaande toernooien wordt steeds hoger, maar het plezier blijft en wij zeggen dan ook gekscherend: wij zijn de permanente toernooi sponsors en hebben het dus heel goed gedaan als we al eens een finale ronde halen, wat zo nu en dan voorkomt.

Bij deze wil ik alle NK-deelnemers een goed, prettig en sportief toernooi toe wensen in Leiderdorp.


Beste Piet, daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Jij ook veel succes gewenst!

> Webpagina NK BCD-klasse

Foto: Piet Valkenhoff (links) en Hans van de Vrede (rechts) tijdens het EK50+. (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten