Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

BV Haarlem prolongeert titel Stedenontmoeting Senioren

maandag 5 maart 2018
In het weekend van 3 en 4 maart verzamelden teams van 22 verenigingen in Bison Bowling Haarlem voor de Stedenontmoeting Senioren 2018. BV Haarlem wist de titel in eigen huis te houden. Het betekent de zesde titel in de geschiedenis van de vereniging.

Voorrondes
Geen regionale voorrondes dit seizoen, alle ingeschreven teams kwamen direct in het finaleweekend in dezelfde bowling in actie. In Haarlem dus, het huis van de kampioen van vorig jaar. Verdeeld over drie series, twee op zaterdag en één op zondag, kwamen de 22 teams 4 games in actie in een poging een plek bij de top 8 te behalen.

Nieuwegeinse BV deed dit met de meeste overtuiging: Met een total pinfall van 8245 (gem. 206,13) stonden zijn na de drie voorrondeseries bovenaan. Met 7379 (gem. 184,48) had BV Tiel net voldoende om andere teams achter zich te laten en zich zo als achtste te plaatsen voor de finale op zondagmiddag.

> Eindstand voorronde Stedenotmoeting Senioren
> Individuele scores voorronde Stedenontmoeting Senioren

Finale
In de finale wachtte de acht geplaatste teams nog eens drie games, waarbij iedereen weer op nul begon. BV Haarlem schoot uit de startblokken, o.a. door een perfect game van Jeroen Grove. Na één game ging het team aan de leiding met 145 pins.

Het verschil met naaste belager Nieuwegeinse BV werd in de tweede game kleiner, met name omdat de dames uit Nieuwegein er een schepje bovenop deden. Met nog één game te gaan was het verschil nog slechts 27 pins en was de spanning te snijden in deze finale. Uiteindelijk wist BV Haarlem de voorsprong te handhaven en won het met een verschil van slechts 44 pins de finale Stedentontmoeting Senioren.

Nieuwegeinse BV moest genoegen nemen met het zilver. BV Julianadorp completeerde het podium op de derde plek. 

> Eindstand finale Stedenontmoeting Senioren
> Individuele scores finale Stedenontmoeting Senioren

Graag willen wij via deze weg Bison Bowling Haarlem bedanken voor de gastvrijheid en BV Haarlem voor het organiseren van dit finaleweekend.

Meer foto's van de acht finalisten en de prijsuitreiking vind je op onze facebookpagina

Foto: Kampioen BV Haarlem, met teamcaptain Eric Kok die de beker aan het thuispubliek toont. (©Rob Maas, klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten