Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Bowlers vallen in de prijzen tijdens lokale sportverkiezingen

woensdag 28 februari 2018
Februari was in veel Nederlandse gemeenten de maand van de sportverkiezing. In drie gemeenten ging de prijs voor sportman/-vrouw naar één van onze leden en dat maakt ons natuurlijk hartstikke trots. We zijn blij te zien dat de geleverde prestaties op waarde worden geschat.

Hoe kan het ook anders!
Wat kun je nog meer doen om kans te maken op de titel van Sportman van het jaar dan Wereldkampioen worden? Precies, niet zoveel. Maar er is natuurlijk altijd concurrentie vanuit andere sporten. Daarom was het toch een mooie verrassing voor Xander van Mazijk dat hij in zijn gemeente Maassluis onlangs verkozen werd tot Sportman van het Jaar. De tweede eretitel in korte tijd, nadat hij vlak na het WK in december ook al de gemeentelijke erepenning uit handen van de burgemeester ontving.

Beloning voor mooie prestaties
Ze werd al eens eerder genomineerd in haar gemeente Schouwen-Duiveland, maar dit jaar kon de jury echt niet meer om de prestaties van Elvira de Weerdt heen. De Team NL Bowling speelster won eind vorig seizoen de seizoensfinale van de Youth Euro Trophy. 
De tour, die uit zes stops bestaat, wordt ieder jaar afgesloten met de seizoensfinales voor de beste spelers van de gehele tour. In Frankrijk bekroonde De Weerdt zich als beste van het seizoen.

Afgelopen november stond De Weerdt wederom op de hoogste tree van het ereschavot, twee keer zelfs, tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor Jong Senioren. Zowel het Singles Event als het Doubles Event, dat ze speelde met Anne Breems, werden een prooi voor de 21-jarige uit Zierikzee. 2017 was een mooi jaar voor De Weerdt, waardoor ze de titel Sportvrouw van het jaar dubbel en dwars verdient.

Wederom de beste
Ze kende al vele successen, zowel in binnen- als buitenland, en vorig jaar april werden er weer twee mooie titels aan de palmares van Lisanne Breeschoten toegevoegd. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen A-klasse wist zij haar titel in het Singles Event te prolongeren. Kijk nog eens terug naar haar reactie afgelopen april in de Aftermovie NK A-klasse 2017.

Breeschoten ontving in Scheveningen ook de felicitaties voor het winnen van het Doubles Event, samen met haar partner Chantal Jacobs. Deze prestaties waren voldoende om in haar woonplaats Oosterhout verkozen te worden tot Sportvrouw van het jaar.
 

Foto links: Van Mazijk toont zijn prijs op Instagram
Foto midden: De Weerdt neemt haar prijs in ontvangst
Foto rechts: Breeschoten met haar coach Ronald Chandra
Klik voor vergroting


<< Terug naar nieuwsberichten