Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlanders winnen 5 van de 8 klassen tijdens YET stop in eigen land

maandag 26 februari 2018
Tijdens het YET toernooi van Nieuwegein, de vijfde stop in de Youth Euro Trophy (YET), hebben Nederlanders de winst in 5 van de 8 klassen 'in eigen land gehouden'. Terwijl het niet ontbrak aan voldoende internationale concurrentie.

18th YET Open International Scratch Youth Tournament
Na vier stops in Ierland, Engeland, Frankrijk en België, deed de YET in februari Nederland aan. I.v.m. het grote aantal internationale deelnemers duurde het toernooi ook dit jaar weer drie weken, met de climax  op zondag 25 februari. Het thuispubliek werd verwend met voldoende Nederlanders die tot het laatst meededen om de prijzen.

Na zes voorronde games en nog eens drie finalerondes, stond er bij de meisjes in de 2e klasse toch wel een bijzondere strijd op het programma in de vierde en laatste finaleronde. Zusjes Bianca en Sjoanita Brommer mochten daar het goud en zilver verdelen. Ging game één nog naar de oudste van de twee, Sjoanita, de tweede en derde game werden gewonnen door zusje Bianca, waardoor zij de eindzege voor zichzelf opeiste. Een mooie boost voor haar vertrouwen, exact een maand voor aanvang van het EK Jeugd waar Bianca met Team NL Bowling actief zal zijn.

Bij de meisjes ging ook de winst in de 3e klasse naar een Nederlandse. Alessia Bonacorssi pikte op het juiste moment. De voorgaande rondes stond zij nooit bovenaan de ranking, maar in de beslissende finale zette ze met 2-0 Florentine Weibrich uit Duitsland knap opzij.

Ook bij de jongens in de 3e klasse werd het goud een prooi voor een landgenoot. In een volledig Nederlandse finale van hoog niveau kwam Delano Beekman op voorsprong, maar uiteindelijk was het Nick Schokker die de volgende twee games won en daarmee winnaar werd van het toernooi in zijn klasse.

In de 4e klasse versloeg Robin van Dokkum zijn Belgische tegenstander Devin Mertens met veel overtuiging, waardoor ook in die klasse het rood-wit-blauw zegevierde. Bij de meisjes was Emma den Hoed in de 4e klasse dichtbij de eindzege, maar zij moest haar meerdere erkennen in Lotte Liv Jensen uit Denemarken.

In de 1e en 5e klassen speelden jongens en meisjes gemixt tegen elkaar. De 5e klasse was een prooi voor jongeling Matthijs van der Voorn. Hij wist zijn tegenstander uit Oekraïne, Andrey Gadiatsyi, met 2-0 te verslaan. In de 1e klasse was het Brent de Ruiter die de strijd om het goud gehaald had. Hij moest echter genoemen nemen met het zilver nadat hij met 2-0 verloor van Austin Taylor uit Engeland.

De enige finale zonder een landgenoot erin werd gespeeld bij de jongens in de 2e klasse. Hier won Zeno Janssen uit Duitsland met 2-1 van Daniel Harding uit Engeland. Zo kent de 18e editie van het internationale jeugdtoernooi dus vijf winnaars uit Nederland, één winnaar uit Denemarken, één winnaar uit Duitsland en één winnaar uit Engeland.

Ga naar toernooiwebsite voor een overzicht van alle resultaten en foto's van het toernooi.

> Website YET Netherlands

De zesde en laatste stop in de YET wordt aankomend weekend al gespeeld. De deelnemers verzamelen zich dan in Koge, Denemarken, om daar de laatste punten in de tour te verzamelen om zo een plek in de seizoensfinale veilig te stellen. Ook hier komen weer Nederlandse deelnemers in actie. De seizoensfinale wordt begin mei georganiseerd en dat gebeurt niet meer in Frankrijk, zoals jaren gebruikelijk was. Nieuwegein is dit jaar de plek waar de seizoensprijzen verdeeld worden.

> Koge Youth Masters

.

<< Terug naar nieuwsberichten