Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eredivisie: Spanning volledig terug na knotsgekke speeldag in Volendam

zondag 18 februari 2018
Het was de wereld op zijn kop in Volendam tijdens de Eredivisie. Koploper Ordonnans eindigde dag onderaan met slechts 6 punten. De concurrentie profiteerde maar mondjesmaat en drie ploegen uit de onderste regionen voerden de ranglijst aan. 

Wie deze daguitslag had voorspeld was nu een rijk man geweest. Na een knotsgekke speeldag is de spanning volledig terug. 

1. Team Ordonnans met 72 punten - 6 punten vandaag
Met een voorsprong van 13 punten ving Ordonnans de dag aan. De vorm van de overtuigende voorgaande speeldagen was niet terug te zien vandaag. De eerste game werd nog nipt gewonnen, maar vervolgens werd alleen de laatste game nog gewonnen en met een lage pinfall erbij zag de Ordonnans de voorsprong slinken tot 6 punten.

2. JNK Autotechniek met 66 punten - 13 punten vandaag
JNK sloeg vandaag tot tweemaal toe een aanval op de tweede plaats af en liep ook nog eens 7 punten in op Ordonnans. Al met al een succesvolle dag, maar gezien de 6 punten van Ordonnans had er misschien nog wel veel meer in gezeten. 

3. Bowleasy Heerlen met 65 punten - 22 punten vandaag
Een perfecte score voor Bowleasy en op het perfecte moment. Na een dramatische seizoensstart in Hoofddorp leek de verdedigend landskampioen zich te moeten richten op lijfsbehoud, maar door de enorme sprong onder leiding van Bram van Meerbergen, die veel punten binnen sleepte met hoge games op de juiste momenten, stijgt Bowleasy naar plek 3 en is titelprolongatie ineens weer een serieuze mogelijkheid.

4. Tilburg Dolphins met 59 punten - 10 punten vandaag
Even leek de tweede plaats mogelijk vandaag, maar de cruciale wedstrijd werd verloren van JNK autotechniek. De top 3 is binnen bereik, zeker in de play-offs, maar de strijd om een plekje in de kampoenspoule wordt nog zeer spannend met twee achtervolgers hijgend in de nek. 

5. De Worp Deventer met 57 punten - 15 punten vandaag
Een erg sterke en solide speeldag van De Worp Deventer zeker aangezien de sterke Duitse spelers er vandaag neit bij waren. Er werd een plekje winst geboekt en een plek in de kampioenspoule ligt, met de thuiswedstrijd in Deventer in het verschiet, binnen handbereik.

6. Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde met 55 punten - 6 punten vandaag
Toch wel de grote verliezer van de dag. Het thuis spelende team begon de dag op de derde plek en leek na een sterke vierde speeldag ook een gooi te doen naar plek twee. De gehele dag liep niet zoals gehoopt en met slechts punten zakte het team naar de zesde plek. Toch is er genoeg hoop op een plek in de kampioenspoule. De achterstand op Tilburg is slechts vier punten.

7. Bowling Nieuwegein met 46 punten - 6 punten vandaag
Een naar scenario dreigt voor beide teams uit Nieuwegein. Bowling Nieuwegein pakte vandaag slechts zes punten waardoor de achterstand op de veilige zesde plek opliep tot negen punten. De ploeg, die vorig jaar nog vierde werd, lijkt veroordeeld tot de degradatiepoule. Daar is uiteraard nog alles in mogelijk. 

8. Bowling Nieuwegein / De Halm met 41 punten - 14 punten vandaag
Een goeda dag. Jord van Weeren wees het team een goede dienst door de hoogste score van de dag neer te zetten met een binnenlijn, die bijna niemand succesvol wist uit te voeren. De achterstand op de veilige plekken werd een stuk kleiner gemaakt al lijkt de degradatiepoule niet meer te ontlopen. Desondanks is er een mooie stap gezet richting lijfsbehoud en zal het vertrouwen flink toegenomen zijn. Zeker aangezien er nog een thuiswedstrijd in het verschiet ligt.

Bekijk de volledige stand op www.eredivisiebowlen.nl

<< Terug naar nieuwsberichten