Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Dames starten aan ’Road to Brussels 2018’

vrijdag 26 januari 2018
Het WK in Las Vegas is nog geen twee maanden geleden, toch staat voor de dames van Team NL Bowling het volgende evenement alweer op het programma: de European Women Championships 2018 in Brussel, België. Het EK wordt georganiseerd van 6 t/m 17 juni en wordt georganiseerd in het centrum waar de heren in 2016 nog zo succesvol waren met drie bronzen medailles: Bowling Stones Wemmel.

Op jacht naar nieuw succes
Het Nederlands team bereidt zich via het programma 'Road to Brussels 2018' voor op het EK met de ambitie om Team NL Bowling nieuw succes te geven. Het WK leverde mooie resultaten op, met o.a. de 8e plek in het Team Event, de 12e plek in het Singles Event voor Maxime de Rooij en de 7e plek voor Ghislaine Stigter-Van der Tol in het Masters Event.

De volgende speelsters maken deel uit van de voorselectie die 27 januari in Sittard aan het programma beginnen met de eerste training: Anne Breems, Bianca Brommer, Denise Blankenzee, Ellen Jansen, Elvira de Weerdt, Kelly French-Plummen, Maxime de Rooij, Nicole Sanders en Samantha Greiner.

Wijzigingen in de selectie
Dit betekent dat WK-gangers Simone Boonstra en Stigter-Van der Tol zich hebben afgemeld voor dit nieuwe programma. Ten opzichte van de vorige voorselectie ontbreken ook Bianca Wiekeraad en Lindsey Paling. Laatstgenoemde bereid zich met Jong Oranje voor op het komende WK Jeugd.

Daar staat de terugkeer van Ellen Jansen tegenover. Na een jaartje afwezigheid in Team NL Bowling gaat zij op zoek naar nieuw succes, na goede evenementen in 2015 en 2016. Daarnaast is de 17-jarige Bianca Brommer vanuit de jeugd toevoegd aan de voorselectie.

Laatste klus voor bondscoach Ton Plummen
We weten bijna niet beter dan dat record NK-winnaar Ton Plummen bondscoach is bij de dames. Wilde hij eigenlijk na het WK in Las Vegas afzwaaien, toch heeft het heilige vuur dat nog altijd in hem brand als het om Team NL Bowling gaat Plummen doen besluiten om nog één evenement door te gaan. Dit doet hij weer samen met bondscoach Dan French. Voor het mentale gedeelte wordt gedurende het programma net als in voorbereiding op het WK weer gebruik gemaakt van de diensten van mentalcoach Muriël van Langenhove.

Volg het team in voorbereiding op het EK via de EWC 2018 webpagina en de social media kanalen van Team NL Bowling.

> Webpagina EWC 2018

<< Terug naar nieuwsberichten