Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Vijf Nederlanders in de top 12 tijdens EBT stop Irish Open

maandag 22 januari 2018
Het jaar is pas drie weken onderweg, de European Bowling Tour (EBT) was toch echt al toe aan de derde stop van dit kalenderjaar. Met veel Nederlanders in de finales.

Monsterscores van Hilferink en Stigter-Van der Tol
In de Ierse hoofdstad Dublin werd vanaf 14 januari gestreden om het Irish Open 2018 en traditioneel deden hier veel Nederlanders aan mee. En zij speelden ook een flinke rol van betekenis. Wat te denken van de voorrondeserie die Ghislaine Stigter-Van der Tol neerzette. Met 1552 (scratch 1510, gem. 251,7) zette zij een monsterscore neer waarmee ze de beste was van alle 189 deelnemers. Moet gezegd: de hoogste scratchscore vanuit de voorronde was voor landgenoot Ramon Hilferink. Hij zette na zes games maarliefst 1527 (gem. 254,5) op het bord en plaatste zich zo als tweede voor de finaledag.

Het tweetal was daardoor automatisch geplaatst voor de derde finaleronde, de top 16. Dit bleek helaas voor beide spelers ook het eindstation. Hilferink verloor op 2 pins van landgenoot Edwin van Aarle (foto) en werd daarom 10e, Stigter-Van der Tol verloor van de Ier Tom Byrne en zij werd zo 9e.

Er was die ronde nog een Nederlands onderonsje, tussen Nico Thienpondt en Nicole Sanders. Sanders ging er met de winst vandoor, wat Thienpondt de 12e plek opleverde in de eindranking. 

Top 8
In de kwartfinale moest Sanders haar meerdere erkennen in Antony Simonsen, die vanuit Amerika de oversteek naar Dublin had gemaakt. Van Aarle wist wel de top 4 te bereiken, door Nicole Pongolini uit Italië te verslaan. Een knap prestatie voor de als 15e geplaatste Nederlander.

In de halve finale stond Van Aarle tegenover Barry Foley uit Ierland. Halverwege de twee games durende wedstrijd stond Van Aarle nog 2 pins voor, maar in de volgende game werd hij toch ruim verslagen door Foley. Zo eindigde Van Aarle op een knappe 4e plek, met 1250 euro prijzengeld.

De winst van het Irish Open 2018 ging uiteindelijk naar de Amerikaan Simonsen, die daarmee zijn eerste EBT-titel wist te winnen en 4000 euro prijzengeld.

bron: Bowling Digital

De volgende EBT stop is in maart, de Brunswick Euro Challenge in Duitsland. Kijk voor meer informatie over de EBT 2018 op etbf.eu.

<< Terug naar nieuwsberichten