Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eredivisie: Team Ordonnans loopt uit, Tel/Van Oers/De Zedde pakt derde plek

zondag 14 januari 2018
Vandaag werd de vierde speeldag van de Eredivisie gespeeld in Bowling Nieuwegein. Lees hier het verslag.

Bekijk de livestream terug en de tussenstand via de Eredivsie website: www.eredivisiebowlen.nl

Game 1
Wedstrijden
Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde 656 - 552 Bowling Nieuwegein/de Halm
Tilburg Dolphins 578  - 527 JNK Autotechniek
Team Ordonnans* 555 - 553 De Worp Deventer
Bowleasy Heerlen 572 - 566 Bowling Nieuwegein
*koploper

Team Ordonnans pakt op vrij bizarre wijze de winst tegen Deventer. Na een ruimte achterstand halverwege kwam Ordonnans sterk terug. Met alleen nog de laatste beurt van de laatste spelers van beide teams te gaan stond het exact gelijk. Tom van der Vliet van Ordonnans produceerde een spare en een gootbal (!). Dirk Dreyer van Deventer gooide echter een split en zo won Ordonnans met twee pins.

Tilburg Dolphins pakt twee belangrijke punten tegen JNK dankzij een sterke game van Lisanne Breeschoten. De Dolphins naderen JNK nu tot op 2 punten. Bowleasy boekt een nipte overwinning op Nieuwegein en nader de vijfde plek tot op 1 punt. Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde imponeert met de enige 600 game (656) en zet eenvoudig De Halm/Bowling Nieuwegein aan de kant.

Game 2
Wedstrijden
JNK Autotechniek 561 - 517 Bowling Nieuwegein
De Worp Deventer 538 - 541 Bowleasy Heerlen
Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde 531 - 572 Tilburg Dolphins
De Halm/Bowling Nieuwegein 537 - 617 Team Ordonnans
 

Bowleasy boekt een zwaarbevochten overwinning op De Worp Deventer. Bowleasy pakt twee overwinningen met 6 pins verschil en met 3 pins verschil. Tilburg Dolphins houdt VIshandel Tel/Van Oers/De Zedde van zich af en vergroot de voorsprong op het team uit Deventer naar 4 punten en blijft zo ook in het spoor van JNK Autotechniek, welke wonnen van Bowling Nieuwegein. Team Ordonnans boekte dankzij een sterke 259 game van Jeroen van der Heide een overwinning op de Halm en behoudt zo de 10 punten voorsprong.

Game 3
Westrijden
Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde 571 - 592 De Worp Deventer
Team Ordonnans 542 - 466 Bowling Nieuwegein
De Halm/ Bowling Nieuwegein 534 - 626 JNK autotechniek
Tilburg Dolphins 633 - 632 Bowleasy Heerlen

Tilburg Dolphins pakt na een thriller de punten tegen Bowleasy. Het is de derde game op rij dat Bowleasy betrokken is bij zo'n spannende wedstrijd. Bowling Nieuwegein heeft het zeer moeilijk tot nu toe tijdens hun thuiswedstrijd met een game van slechts 466. Het team is inmiddels afgezakt naar de degradatiezonde. Ordonnans en JNK doen beide wat ze moeten doen en blijven op plek 1 en 2 na de derde game.

Game 4
Westrijden
Team Ordonnans 614 - 574 Bowleasy Heerlen
De Halm/Bowling Nieuwegein 547 - 590Tilburg Dolphins
Bowling Nieuwegein 553 - 546 De Worp Deventer
JNK Autotechniek 557 - 625 Vishandel Tel / Van Oers / De Zedde

Bowling Nieuwegein pakt zeer belangrijke punten tegen De Worp en klimt zo weer uit de degradatiezone. Ordonnans blijft winnen en bouwt door de nederlaag van JNK de voorsprong uit naar 12 punten/. Tilburg Dolphins pakt een belangrijke overwinning en komt zo gelijk in punten met JNK. Vishandel Tel verstevigt de vierde en laatste plek die recht geeft op de kampioenspoule.

Game 5
Wedstrijden
Bowling Nieuwegein 618 - 567 Tilburg Dolphins
Team Ordonnans 590 - 571 Vishandel Tel / Van Oers / De Zedde
JNK Autotechniek 612 - 609 Bowleasy Heerlen
De Worp Deventer 568 - 567 De Halm / Bowling Nieuwegein

Voor Bowleasy is het vandaag een dag met veel spannende wedstrijden. Opnieuw wordt er heel nipt verloren. Bowleasy is het enige team dat vandaag een game (twee keer) verliest met een 600+ game. Team Ordonnans wint opnieuw en blijft als enige team perfect vandaag. De Worp Deventer boekt een hele nipte overwinning. Dat is ook neit voor het eerst vandaag, De speeldag staat bol van de spannende ontknopingen. Inmiddels rukt Bowling Nieuwegen weer op. Door de tweede winst op rij zijn ze in twee games tijd van de 7e plek gestegen naar de veilige 5e plek.

Game 6
Wedstrijden
Bowleasy Heerlen 567 - 505 De Halm / Bowling Nieuwegein
De Worp Deventer 583 - 512 JNK Autotechniek
Tilburg Dolphins 572 -570 Team Ordonnans
Vishandel Tel / Van Oers / De Zedde 548 - 538 Bowling Nieuwegein

Tilburg Dolphins wint de topper tegen Team Ordonnans met 2 pins verschil! De wedstrijd werd in de 10e frame beslist. Johnny Spil had de kans de game binnen te halen voor Ordonnans, maar mistte de 3-6-10 spare waardoor Tilburg er met de punten vandoor ging en zich weer naast JNK nestelt op plek 2.

Game 7
Wedstrijden
JNK Autotechniek 664 - 600 Team Ordonnans
Bowleasy Heerlen 566 - 571 VIshandel Tel / Van Oers / De Zedde
De Halm / Bowling Nieuwegien 600 - 614 Bowling Nieuwegein
Tilburg Dolphins 524 - 650 De Worp Deventer

Team Ordonnans verliest de game, maar weet in de laatste frame de 8 punten bonus veilig te stellen. Het was zeer spannend voor de bonuspunten. 6 teams zaten binnen 50 pins van elkaar. Team Ordonnans doet daarmee zeer goede zaken. De voorsprong is gestegen naar maar liefst 13 punten ten opzichte van JNK Autotechniek. Vishandel Tel/Van Oers/De Zedde pakte door de 7 punten bonus de derde plek over op pinfall van Tilburg Dolphins, die slechts 3 punten bonus wisten te bemachtigen.

In de degradatiezone blijft het ongemeen spannend. De Halm/Bowling Nieuwegein kende een zeer slechte dag met slechts 1 punt en ziet het gat met de veilige 6e plek zo enorm oplopen tot 15 punten. Zij zullen een erg goede tweede helft van het seizoen moeten hebben om in de Eredivisie te blijven. De 7e plek wordt ingenomen door het andere team uit Nieuwegein. Een teleurstellende thuiswedstrijd voor Bowling Nieuwegein dat van de 5e plaats zakte tot onder de degradatiestreep. Net boven de streep staan De Worp Deventer, die met hun Duitse invloeden een plekje winst boekten. Bowleasy Heerlen steeg ook een plekje en neemt nu de 5e plek in.

De volgende speeldag vindt plaats in Volendam op zondag 18 februari. Het patroon in Volendam wordt WB Montreal (41 feet).

Bekijk de volledige stand op www.eredivisiebowlen.nl 

 

<< Terug naar nieuwsberichten