Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Cursisten én docenten beleven een geslaagd opleidingsweekend in Rijssen

woensdag 10 januari 2018
Het eerste volledige weekend van 2018 is aangepakt om flinke stappen te zetten vanuit de trainersopleidingen. En dat gebeurde ook. Na vier intensieve dagen regende het certificaten!

Vooraf
Al jaren biedt de NBF haar leden de mogelijkheid om opleiding te volgen tot bowlingtrainer of -coach. Door nieuwe inzichten, nieuwe materialen en nieuwe technieken veranderd het spel continu en daarmee ook de benadering van het 'leren bowlen'. Dat heeft natuurlijk invloed op onze opleidingen, die met die trends en ontwikkelingen mee moeten gaan.

Sinds enkele jaren hebben wij daarvoor de aansluiting bij de ETBF gevonden. Deze overkoepelde organisatie in Europa stelt ons in staat om nog beter bij te blijven bij de laatste ontwikkeling en beschikt over een grote databank aan (bewegend) beeldmateriaal. Dit, in combinatie met ons eigen opgebouwde lesprogramma, maakt we met een goed gevoel onze opgeleide trainers de baan op sturen.

Een nieuwe stap in de ontwikkeling van de opleidingen en het verbeteren van het niveau van de Nederlandse bowlingtrainers vond in het eerste weekend van 2018 plaats. Daar werd met een groep van 12 cursisten gewerkt aan de ETBF Level II opleiding. Een kort verslag van een succesvol weekend:

Goed begin
Niet alleen de cursisten werden van vrijdag t/m maandag opgeleid en beoordeeld, dit gold ook voor onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen. Al jaren zijn zij actief als docent van onze opleidingen en wanneer de opleidingen veranderen, moeten de docenten natuurlijk mee veranderen. Haak en Van Spronsen hebben zich daar de afgelopen jaren enorm voor ingezet. Zij hebben veel tijd gestoken om de extra stof van de ETBF eigen te maken, compleet met een bezoek aan Finland waar zij een week lang werden overladen met informatie.

Dit opleidingsweekend stond de laatste fase van dit traject op het programma. Nadat Haak en Van Spronsen zelf met succes de Level I, II en III van de ETBF opleidingen hadden afgerond, gingen zij nu voor hun lesgeefbevoegdheid. Onder toeziend oog van ETBF-opleiders Onder Gurkan en Juha Maja zetten zij deze laatste stap met succes. Aan het eind van het weekend ontvingen beide docenten het gewenste certificaat, wat hen in staat stelt om ook onder de vlag van de ETBF de trainersopleiding zelfstandig in Nederland aan te bieden.

De NBF is ontzettend dankbaar voor de inzet van zowel Haak als Van Spronsen en wil hen graag feliciteren met deze geweldige ontwikkeling! Om dat te onderschrijven was NBF-voorzitter Bob Schut naar Rijssen gekomen om de certificaten afgelopen maandag uit te reiken.

Meer dan geslaagd weekend
Het weekend, dat georganiseerd werd in 't Witte Hoes te Rijssen, ook wel het huis van NBF-bestuurslid Elco Gorter, begon vrijdag 5 januari al meteen goed. De zes cursisten die nog niet in het bezit waren van het ETBF Level I diploma hadden de afgelopen periode voldaan aan de eis van minimaal 150 trainingsuren en ontvingen daarom, na eerder het certificaat voor deelname te hebben ontvangen, nu ook het diploma!

Een goed begin van wat een pittig weekend zou worden. Vier dagen achter elkaar ontvingen de cursisten veel stof tot nadenken en moesten zij direct de baan op om de theorie in de praktijk te brengen. Het ging ze echter allemaal goed af, waardoor iedereen aan het eind van de vier dagen het certificaat van deelname aan de ETBF Level II opleiding ontving. Een mooi resultaat! Nu volgen er nog twee dagen waarbij de ETBF delegatie niet aanwezig hoeft te zijn en moeten de cursisten praktijkervaring op gaan doen om ook het Level II diploma te ontvangen.

We feliciteren Bert Breems, Bep Klaassen-Van Persie, Edwin ten Brink, Gustaaf Kamphorst, John Luijendijk, Mayk de Haan, Monica Koudstaal, Peter van Zijp, Ramon ter Horst, Stenny Zwartjens, Tianne Vogelezang en Tony van Wijland met dit mooie resultaat.

Word ook trainer
Lijkt het jou ook leuk om je passie voor de bowlingsport over te brengen op anderen en hen te leren meer uit hun spel te halen? Kijk dan eens op onze website voor meer informatie over de opleidingen die wij aanbieden.

> NBF opleidingen
 

Foto boven: Wendy Haak & Ben van Spronsen behalen lesgeefbevoegdheid. (klik voor vergroting)
Foto onder: Alle cursisten, docenten, instructeur, Bob Schut en ETBF-voorzitter Ad Ophelders na een geslaagd weekend.

<< Terug naar nieuwsberichten