Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Bowling Vereniging Drachten start nieuwe jaar met promotie

dinsdag 9 januari 2018
Bowling Vereniging Drachten steelt de show met mobiele bowlingbaan tijdens kennismakingsmarkt in Drachten voor ruim 200 kinderen. De vereniging ontving veel positieve reacties en hoopt nu op aanmeldingen bij de jeugd voor het nieuwe seizoen.

Nancy van Stuivenbergen, één van de initiatiefnemers vanuit de vereniging, doet verslag:
Afgelopen donderdag 4 januari is Bowling Vereniging Drachten uitgenodigd de sport en de vereniging te promoten op een beweegmarkt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In samenwerking met sportbedrijf Drachten werd deze markt mogelijk gemaakt. Ruim 200 kinderen konden deze ochtend kennis maken met 10 verschillende verenigingen. Waaronder Bowling Vereniging Drachten. Wij stonden daar met de mobiele bowlingbaan. En we waren een hit!

Het startsein werd om 10:00 uur gegeven en ineens kwamen er 30 kinderen op ons afrennen. Wij hadden een spel bedacht, de kinderen moesten 2 frames gooien en degene die het hoogste gegooid had kreeg een leuke bowlingprijs. Tijdens deze ochtend hebben wij flyers uitgedeeld om het jeugdbowlen onder de aandacht te brengen. Dit is een doel van Bowling Vereniging Drachten, om volgend seizoen te starten met een jeugdleague. Het bestuur van Bowling Vereniging Drachten gaat hier alles aan doen om dit mogelijk te maken. Deze markt was 1 onderdeel van de vele dingen die wij doen om de sport onder de aandacht te brengen. 

Om 12:30 uur was het afgelopen, heel veel kinderen hebben even van de bowlingsport kunnen proeven. Veel positieve reacties hebben we gekregen. Nu hopen op een heleboel aanmeldingen zodat we volgend seizoen kunnen starten met een jeugdleague. 

Naast deze beweegmarkt heb ik ook 2x een clinic gegeven. Dit waren kinderen die vanuit het schoolbowlen naar ons toe zijn gekomen, groep 7 en 8. Wat nu nog in het verschiet ligt is dat ik volgende week een gymles ga geven op een basisschool. ook groep 7 en 8. We gaan een paar technieken toepassen die bij bowlen van toepassing zijn. Mikken, balans en de aanloop. 

Volgende week starten we hiermee op 1 basisschool, maar de bedoeling is om dit op meerdere scholen te gaan doen. Zodat de kinderen nog meer leren over de bowlingsport. In samenwerking met Sportbedrijf Drachten zijn we druk bezig om de bowlingsport te promoten.


Foto: Kinderen staan in de rij om een poging te wagen op de mobiele bowlingbaan. (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten