Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team NL Bowling selectie voor het EK Jeugd 2018 geformeerd

maandag 18 december 2017
Eind maart staan in Aalborg de European Youth Championships 2018 op het programma en de NBF schrijft Team NL Bowling daar weer graag voor in. De acht spelers die ons daar gaan vertegenwoordigen zijn inmiddels gekozen.

Hoog niveau
Voor de zomer begon de voorselectie, bestaande uit 10 jongens en 7 meisjes, aan de 'Road to Aalborg 2018'. Na enkele gezamenlijke trainingen en diverse evenementen is het moment aangebroken voor de begeleidingsstaf of de vier jongens en vier meisjes te kiezen waarmee ze afreizen naar Aalborg, Denemarken.

"Dat was niet makkelijk dit jaar", aldus bondscoach Peter van Zijp. Hij vervolgt: "Als begeleidingsstaf zijn we ontzettend blij en tevreden over de ontwikkeling die de gehele groep heeft doorgemaakt. We zien het niveau over de breedte ook dit jaar weer stijgen ten opzichte van vorig jaar. We laten nu spelers thuis die voor ons de keuze heel lastig hebben gemaakt, met wie we ook met een goed gevoel richting Aalborg waren afgereisd. Dat zegt direct veel over het vertrouwen dat we hebben in de spelers die we wel meenemen. We gaan absoluut voor de prijzen in Denemarken!"

De volgende spelers zijn geselecteerd:
 
Meisjes:   Jongens:
Anique van Ewijck, 18 jaar, Noordlaren   Brent de Ruiter, 16 jaar, Middelburg
Beaudine Kriele, 15 jaar, Wieringerwaard   Mike Bergmann, 17 jaar, Geleen
Bianca Brommer, 17 jaar, Hoogeveen   Nick de Gelder, 17 jaar, Hellevoetsluis
Denise Blankenzee, 17 jaar, Julianadorp   Ronan van der Loo, 16 jaar, Hilvarenbeek

Dit betekent automatisch dat niet gekozen is voor: Beejée Westerdijk, Lizzy Flapper, Sharon Rietveld, Bart van Beers, Giovanni Rotmans, Jurgen van der Vecht, Kenneth Ramos, Mathijs Beverdam en Micha Groot.

In het nieuwe jaar wordt voor deze groep de 'Road to Aalborg 2018' vervolgd. Bekijk de EYC 2018 webpagina voor meer informatie of volg het team op social media via @teamnlbowling.

> EYC 2018 webpagina


<< Terug naar nieuwsberichten