Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Milan Scheffer behaalt knappe tweede plek op YET in Frankrijk

maandag 11 december 2017
In Moussy le Neuf werd de vierde stop van de YET gespeeld. In de Franse voorstad van Parijs wist Milan Scheffer een knappe prestatie neer te zetten. Hij veroverde het zilver in de klasse t/m 14 jaar. In de andere klassen ontbrak Nederland op het podium.

Milan haalde de halve finale overtuigend door de voorronde als eerste af te sluiten met een score van 1238 over 6 games. (206 gem). In de halve finale begonnen all finalisten weer op 0, maar dat deerde hem niet. Met 823 (204 gem) over 4 games plaatste hij zich als eerste voor de stepladder. In de stepladder ging het helaas mis tegen de Fransman Loic Coolen (190-135 & 199-157), maar alsnog een hele mooie zilveren plak en een hoop punten voor het YET klassement.In de klasse t/m 17 jaar waren er veel Nederlandse deelnemers. Brent de Ruiter (6e) en Mike Bergmann (16e en laatste) waren de enige die de halve finale wisten te halen. In de halve finale greep Mike helaas net naast een plek in de stepladder. Na een knappe slotgame van 258 eindigde Mike op 843 (210 gem) waar 845 nodig was voor de stepladder. Hij eindigde daarmee als 4e. Brent gooide 823 en eindigde als 6e. De klasse werd gewonnen door het Deense supertalent Mathias Ankerdal. Hij versloeg de Duister Sidnet Schroschk in de finale. Sidney baarde afgelopen september nog opzien tijdens de EBT in Scheveningen door als toen 14 jarige speler 3e te eindigen. 

In de klasse t/m 21 jaar was de Nederlandse deelname ook behoorlijk. Ook hier schopten twee Nederlanders het tot de halve finale. Nick de Gelder won de voorronde met een score van 1438 (239 gem.). Elvira de Weerdt ging knap als 6e door met 1310 (217 gem). In de halve finale wist Nick het hoge niveau helaas niet vol te houden. Ondanks een goede score van 868 (216 gem) eindigde hij als 6e. 891 was uiteindelijk voldoende voor de stepladder. Elvira gooide 840 en eindigde op een 8e plaats. De klasse werd gewonnen door de Fransman Quentin Deroo.

De YET in Frankrijk werd dit jaar op een nieuwe locatie gehouden. Na vele jaren gespeeld te hebben in Plaza Bowling Saint Maximin werd er nu gespeeld in La Factory in Moussy le Neuf (25 km van Parijs en vlakbij de luchthaven). 

Bekijk hier alle uitslagen.

 

<< Terug naar nieuwsberichten