Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK 2017 eindigt met mooie Top 8 plek voor Stigter-Van der Tol

dinsdag 5 december 2017
Maandag 4 december lokale tijd is in Las Vegas een einde gekomen aan het WK. Een bijzonder mooi einde, want Ghislaine Stigter-Van der Tol wist zich tot de kwartfinales van het Masters Event te knokken.

Masters Event
Als 20e in de All Events had Stigter-Van der Tol zich geplaatst voor het Masters Event dat maandag 4 december om 09.00 uur lokale tijd begon. Op de slotdag van de Wererdkampioenschappen, die 25 november waren begonnen, kwamen nog één de beste 24 heren en beste 24 dames bij elkaar om te strijden voor de laatste medailles.

Onder hen dus één Nederlandse, die begon tegen Moonjeong Kim uit Zuid-Korea. Stigter-Van der Tol wist haar overtuigend aan de kant zetten. Met gamestanden 202-199 en 225-212 won Stigter-Van der Tol de wedstrijd met 2-0.

In de volgende ronde wachtte een goede vriendin, de Maleisische Siti Safiyah. Zij stond als tweede geplaatst en het zou duidelijk een zware wedstrijd worden. Zeker toen de eerste game met 160-176 verloren ging. Stigter-Van der Tol, bijgestaan door coaches Dan French, Ton Plummen en een grote groep Nederlandse teamgenoten & supporters, gaf zich niet meteen gewonnen en vocht zich knap terug in de wedstrijd. Met 222-207 werd de stand gelijk getrokken en dus moest er een beslissende game gespeeld worden.

Hierin was het ontzettend spannend, maar Stigter-Van der Tol wist haar hoofd koel te houden en won de game, en daarmee de wedstrijd, uiteindelijk met 205-201. Nog één stap verwijderd van het schrijven van geschiedenis, want nooit eerder won een Nederlandse vrouw een medaille op het WK.

In de kwartfinale wachtte Sharon Limansantoso uit Indonesië. De kleine dame had al laten zien dat ze niet onderschat moest worden en dat bleek ook zeker in het begin van de wedstrijd. Ze begon niet sterk, maar toen de eerste strike op het bord stond bleef ze even doorgaan. Kantelpunt in de wedstrijd leek de 9-pin die bij Stigter-Van der Tol omsloeg, maar vervolgend weer rechtop kwam te staan. Net die extra strike had ze nodig om nog kans te maken de game naar zich toe te trekken. Uiteindelijk ging de eerste game verloren met 244 - 216.

In de tweede game ging het gelijk op en was de spanning om te snijden. Beide speelsters maakten wat foutjes, waardoor het op het einde nog alle kanten op kon. Op het moment dat Stigter-Van der Tol de game naar zich toe kon trekken gooide ze een 7-split en dat betekende einde wedstrijd, want Lomansantoso maakte uiteindelijk geen fout meer. Het werd 186-172 en daarmee kwam er een einde aan het WK voor Team NL Bowling.

Op moment van schrijven is nog niet bekend welke spelers het Masters Event hebben gewonnen. Kijk voor meer informatie op de website van World Bowling.

> WK 2017 website

Bijzonder WK
Al met al heeft het Nederlands team natuurlijk een zeer bijzonder WK beleefd, met op dag 2 een historisch gouden medaille voor Xander van Mazijk! De prestaties van de heren bleven daarna helaas wat achter bij het niveau dat in het Singles Event gehaald werd. Bij de dames werden echter ook nog mooie resultaten behaald, met een 13e plek in het Singles Event voor Maxime de Rooij, een 12e plek in het Doubles Event en de 8e plek in het Team Event.

We willen alle leden van de selectie en de begeleidingsstaf danken voor hun inzet en wensen ze een goede reis naar huis! Woensdag 6 december landt het team rond 10.30 uur op Schiphol, met o.a. die prachtige gouden medaille op zak...

<< Terug naar nieuwsberichten