Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Trots en teleurstelling na het WK Team Event in Las Vegas

zondag 3 december 2017
Vrijdag 1 en zaterdag 2 december zijn in Las Vegas de Team Events gespeeld op de Wereldkampioenschappen 2017. Het leverde het Nederlands team trots en teleurstelling op.

Trots
Na ruim een week lang van huis te zijn en al drie events gespeeld te hebben wordt er veel van de spelers gevraagd. Dit geldt ook voor de dames van Team NL Bowling. Tel daar nog eens ontzettend moeilijk wedstrijdomstandigheden bij die een zware wissel trekken op de mentale gesteldheid en je hebt ongeveer een beeld van de groep voorafgaand aan het Team Event. Toch werd van de dames gevraagd nog één keer alles te geven en zich helemaal leeg te spelen. En dat is wat ze deden!

Bij de meeste dames kwam het beste spel naar boven en dat resulteerde in de ene na de andere strike. Het hoogtepunt beleefde het team van Dan French en Ton Plummen op de eerste dag in de derde game. Alles leek samen te vallen. Zo kreeg Kelly French-Plummen het publiek achter zich door te beginnen met 8 strikes op rij. Wist ze Ghislaine Stigter-Van der Tol kort achter zich en ook de ervaren Nicole Sanders knokte zich naar een mooie score. Tel daar de inzet van Maxime de Rooij bij op en de talentvolle Denise Blankenzee, die zich uitstekend staande hield tussen al het bowlinggeweld uit de rest van de wereld en je hebt de hoogste score van de dag: 1119! 

Een geweldige prestatie, die samen met de voorgaande games van 939 en 978 goed was voor een voorlopige 6e plek. Alles om nog voor te spelen op de dag 2 dus. En dat deden de dames, met alles wat ze nog in zich hadden. Alle vijf de dames, Simone Boonstra speelde 's ochtends al in de booster, wisten een hele solide serie neer te zetten waarbij iedereen over drie games gezien heel constant presteerde. Het was niet genoeg om mee te doen voor de prijzen, maar uiteindelijk wel genoeg voor een geweldige 8e plek! Leuk extra feitje: Nederland was daarmee het beste Europese land. Een prestatie om ontzettend trots op te zijn en waarmee het toernooi voor de dames op een hele positieve manier is afgesloten.

> Eindstand voorronde WK Team Event dames

Teleurstelling
Tegenover de prestatie van de dames stond een een teleurstellend Team Event voor de Nederlandse heren. Het toernooi dat zo geweldig begon met Michael Kok, Johnny Spil, Mark Jacobs en kampioen Xander van Mazijk in de top 40 kreeg geen gepast vervolg. Het team had geen antwoord op de steeds veranderende banen en omstandigheden en zag het goede gevoel na de eerste dag langzaam uit de vingers glippen.

Op dag 1 wisten Jacobs en met name Kok nog goede scores neer te zetten. Kok kon met 234, 237 en 191 zelfs nog een beetje naar boven kijken in de All Events, maar de rest van het team kon zijn eigen niveau niet halen. Op dag twee kwam Yorick van Deutekom in het team voor Spil en dat was een mooie beloning voor de andere jongeling van het team die zich ook goed staande had gehouden op zijn eerste seniorentoernooi. Met een 20e plek na de eerste dag waren de aspiraties om nog een goed resultaat te halen helaas al vervlogen.

Dan moet het bij de start van de tweede een beetje meezitten en dat gebeurde niet. Met 956, 932 en 916 zakten de scores steeds verder weg en alleen Jeffrey van de Wakker kon nog goed afsluiten met een 235 game. Zo kwam er een teleurstellend einde aan het WK dat voor de heren zo positief begon. Met een total pinfall van 5679 eindigde het team op een 21e plek.

> Eindstand voorronde WK Team Event heren

Stigter-Van der Tol plaatst zich voor het Masters Event
Er was naast de teamprestatie bij de dames nog meer reden tot vreugde op de zaterdagavond. Als een van de weinige linkshandige speelsters heeft Ghislaine Stigter-Van der Tol zich geplaatst voor het Masters Event, waar de beste 24 spelers van de All Events het nog één keer tegen elkaar opnemen. Met een total pinfall van 4876 (gem. 203,17) is Stigter-Van der Tol 20e geworden en dat betekent dat zij het maandag om 09.00 uur lokale tijd, 18.00 uur Nederlandse tijd, opneemt tegen de als 13e geplaatste Moonjeong Kim uit Zuid Korea.

Bij de heren is Michael Kok met een 44e plek de hoogst genoteerde Nederlander in de All Events.

> Eindstand All Events dames
> Eindstand All Events heren

Deze best-of-3 wedstrijd is natuurlijk weer live te volgen via de website van World Bowling en via de social media kanalen van Team NL Bowling. Ga voor alle handige links naar de WK 2017 webpagina.

> WK 2017 webpagina

<< Terug naar nieuwsberichten