Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Trio’s Event brengt geen nieuw succes voor Nederlands team

vrijdag 1 december 2017
Woensdag en donderdag is het Trio's Event gespeeld. Het was een pittig event voor de Nederlanders, die merken dat de dagen beginnen te tellen. Er is echter nog één Event te spelen waarbij iedereen zich voor het laatst moet zien op te laden om alles te geven.

Dames
Het Trio's Event begon met het trio Nicole Sanders, Ghislaine Stigter-Van der Tol en Maxime de Rooij. Het trio begon geweldig aan het Event, met 667 in de eerste game. Daarop volgende helaas twee mindere games, waarbij de schade beperkt werd door een ontketende Sanders. Zij gooide die eerste dag 730 en was daarmee de beste speler van de dag, bij zowel de heren als de dames. Het leverde het team een voorlopige 11e plek op. Op dag twee waren de banen weer heel anders en dat vroeg veel aanpassingen van alle deelnemers en veel mentale hardheid hier goed mee om te gaan. Het Nederlands team kwam hier helaas niet goed uit en kwam tot een total pinfall van 3539 (gem. 196,61). Daarmee zakte ze uiteindelijk naar de 22e plek.

Het andere trio dat bestond uit Denise Blankenzee, Kelly French-Plummen en Simone Boonstra. Ook zij kenden een goede start met 589 en 620, maar kwamen toen op een banenpaar te staan waar ze er niet uitkwamen. Dat dit niet te makkelijk als excuus wordt gebruikt blijkt wel uit het feit dat ook het Amerikaanse team, met o.a. topspeelster Shannon Pluhowska, er niet goed uitkwam die game. Op dag 2 wilde het maar niet lukken voor de dames en dat werkt natuurlijk enorm frustrerend. "Dit is een prachtig podium om te mogen spelen, maar als het dan niet goed gaat is dat extra teleurstellend. We gaan er echter alles aan doen wat we kunnen om ons weer zo goed mogelijk op te laden voor het Team Event, om nog één keer te knallen!" was de reactie vanuit het team. Met een total pinfall van 3277 (gem. 182,06) eindigde het trio op een 39e plek.

> Eindstand voorronde Trio's Event dames

De finale van het Trio's Event wordt op zondag 3 december gespeeld voor de camera's van het Olympic Channel. Amerika, Duitsland, Chinees Taipei en Indonesië gaan strijden om het goud.

Heren
Bij de heren was er aan het eind van de eerste dag een klein succesje te vieren. Het trio bestaande uit Johnny Spil, Yorick van Deutekom en Jeffrey van de Wakker sloten hun serie af met een prachtige total pinfall van 1904 en werden daarmee squadwinnaars. Het leverde ook een mooie voorlopige 6e plek op. Helaas voor het drietal was ook voor hen de tweede dag een pittige, waarbij het niet lukte om de goede scores van een dag eerder vol te houden. Een mooie 277 van Van de Wakker op het eind leverde het team uiteindelijk nog een prima 16e plek op met een total pinfall van 3623 (gem. 201,28).

Het trio met de drie hoogste genoteerde spelers in de All Events, Mark Jacobs, Xander van Mazijk en Michael Kok, kon helaas geen rol van betekenis spelen deze twee dagen. Het spel was te wisselvallig en de scores te laag om bovenin mee te draaien. Een teleurstelling natuurlijk gezien de voorgaande dagen, maar des te meer reden om zich in het Team Event te willen revancheren. Met 3471 (gem. 192,83) eindigde het trio op een 37e plek.

> Eindstand voorronde Trio's Event heren

Japan, Hong Kong, Finland en Chinees Taipei gaan zondag 3 december de medailles verdelen.

Team Event
Vrijdag 1 december staat het laatste event op het programma waarbij alle deelnemers in actie komen: Het Team Event. Vrijdag worden er drie games gespeeld en dan zaterdag nog eens drie om te bepalen welke vier teams zondag in de finales in actie mogen komen.

Vrijdag beginnen de heren in de eerste serie met Spil, Kok, Van Mazijk, Jacobs en Van de Wakker. Van Deutekom wordt buiten het team gelaten. Bij de dames spelen Sanders, French-Plummen, Blankenzee, De Rooij en Stigter-Van der Tol. Boonstra komt individueel in actie, alle dames spelen in de middagserie.

Wil je niets missen van die mooie Team Event, ga dan naar onze WK 2017 webpagina en volg alles op de voet via de handige links die je er vindt.

Wij wensen het team veel succes toe met de laatste loodjes en hopen op mooie scores! Vergeet niet te genieten!

WK 2017 Webpagina

Foto: High Fives waren op hun plek na een serie van 1904 voor Van de Wakker, Van Deutekom en Spil. (Klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten