Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Xander van Mazijk Wereldkampioen Singles

dinsdag 28 november 2017
Tijdens de Wereldkampioenschappen in Las Vegas heeft Xander van Mazijk voor een enorme stunt gezorgd door op dag 2 de gouden medaille te winnen in het Singles Event. Na 22 jaar heeft Nederland weer een Wereldkampioen bij de heren.

Bijzondere dag
Een finale spelen op maandagochtend, dat was wat Van Mazijk te doen stond na zijn geweldige voorronde op zondag. Dus zat hij om 07.15 uur aan het ontbijt van het South Point hotel. Het werd vervolgens een maandagochtend als nooit tevoren. 

> Lees ook: WK goed gestart voor de heren, Van Mazijk naar de halve finale (26 november)

De als eerste geplaatste Van Mazijk moest het in de halve finale opnemen tegen Tobia Börding uit Duitsland en het werd een wedstrijd over 1 game die bol stond van de zenuwen. Halverwege stonden beide heren exact gelijk en dat maakte het ontzettend spannend voor het Nederlands kamp dat zich op de tribune van het South Point Bowling Plaza had verzameld. Uiteindelijk bleef Van Mazijk koel en wist hij in het slot de wedstrijd naar zich toe te trekken: 204-174.

Finale
In de finale wachtte Hao Min Wu uit Chinees Taipei. De "spinner" was op dat moment verantwoordelijk voor de enige perfect game van het toernooi en had nu ook de finale gehaald. Van Mazijk begon met een kleine achterstand, maar bleef koel en in de buurt van Wu. Een balwissel halverwege was volgens coach Michael Sassen het "key moment" in de wedstrijd. Voor het laatste frame kon de overwinning Van Mazijk niet meer ontgaan en dus was het genieten geblazen bij de laatste ballen: 224 - 190 was de eindstand.

Vervolgens kwam de ontlading, niet alleen bij Van Mazijk en coaches, maar ook bij zijn aanwezige familie en de rest van het Nederlands team en aanwezige supporters. Iedereen is zich er goed van doordrongen wat een geweldige prestatie er geleverd is en kon de winst dus goed op waarde schatten. Het betekent na de drie gouden medaillen in 1995 de vierde gouden medaille ooit voor Nederland op het WK.

> Bekijk hier de gehele finaleronde terug

Vervolg
Na de medailleceremonie, alle persfoto's en diverse interviews met internationale media was het tijd voor Van Mazijk om te gaan genieten van zijn geleverde prestatie. Al was daarvoor maar weinig tijd. Een klein uur later begon het volgende event, de Doubles, bij de heren alweer. Van Mazijk was dan wel ingedeeld in de tweede serie, toch stond hij voor een heel lastige uitdaging om de knop weer om te zetten en samen met Mark Jacobs voor een goed resultaat te gaan. Iets wat natuurlijk ook gold voor de begeleidingsstaf en de andere duo's: Jeffrey van de Wakker & Yorick van Deutekom en Michael Kok & Johnny Spil.

Hoe het Doubles Event verlopen is kun je terug lezen op de WK Webpagina. Hier vind je o.a. ook meer foto's en video's van de finale, links naar social media en meer. Breng dus gauw een bezoekje aan de webpagina om niets van het vervolg van het WK te missen.

> WK 2017 webpagina | Mis niets van het WK 2017 in Las Vegas

Foto: Van Mazijk nog zonder medaille, maar met het hele team! (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten