Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK goed gestart voor de heren, Van Mazijk naar halve finale

maandag 27 november 2017
Zondag 26 november mochten de heren eindelijk de baan op het voor het WK Singles Event. Het werd een gedenkwaardige dag: Xander van Mazijk plaatste zich als eerste voor de halve finales op maandag 27 november.

Constant goed
Het begin van Van Mazijk was ijzersterk met 246 in de eerste game. Vervolgens slaagde hij erin het niveau heel goed vast te houden, zonder enorme verschillen tussen de games. De pins vielen op de juiste momenten net even de goede kant op en met de game nam het vertrouwen toe dat er iets moois gepresteerd kon worden. Met 220, 214, 242, 224 en 227 kwam Van Mazijk uit op een total pinfall van 1373 (gem. 228,83).

In de middagserie kwam er niemand meer overheen en zo plaatste Van Mazijk zich als eerste voor de halve finales. Hierin neemt hij het maandagochtend 09.00 uur (lokale tijd) op tegen Tobias Börding uit Duitsland. Hij versloeg in een oneball roll-off op de vierde plek Thomas Larsen (10-9). De andere halve finale gaat tussen Israel Hernandez uit Puerto Rico en Hao-Ming Wu uit Chinees Taipei. Wu was verantwoordelijk voor de eerste en tot nu toe enige 300 game van het WK, direct in zijn eerste game.

Direct na de halve finales staat de strijd om het brons op het programma. De halve finalisten worden rond 08.45 uur voorgesteld aan het publiek om vervolgens om 09.00 uur te beginnen aan de halve finale. Dit betekent dat iedereen in Nederland vanaf 17.45 uur Nederlands tijd klaar kan gaan zitten voor de live streaming van het WK.

Sterk begin
Naast het succes van Van Mazijk kende meer Nederlandse heren een goede serie. Mark Jacobs moest er met 192 inkomen, maar zette daarna een heerlijke serie neer met 224, 235 en 245. Het bracht hem bovenin het klassement. Helaas zat het in de vijfde game even tegen met 167, waardoor hij de top 4 uit het oog verloor. Met nog een prachtige slotgame van 227 zette Jacobs 1290 (gem. 215) op het bord. Een fantastisch resultaat tussen de absolute wereldtop die op het WK in Las Vegas aanwezig is. Dat het kort na de wedstrijd nog even niet zo voelt is begrijpelijk.

Michael Kok en Johnny Spil speelden samen op de baan in het Singles Event en kenden een wisselvallige serie die uiteindelijk toch de positieve kant opviel. Kok is met 1238 op een 31e plek geëindigd en Spil met 1227 op een gedeelde 37e plaats. Vier man in de top 40 is een zeer knappe prestatie.

Helaas voor Yorick van Deutekom en Jeffrey van de Wakker hadden zij het een stuk zwaarder gedurende het Singles Event. Met 1114 is jongeling van Deutekom gedeeld 145e geworden. Van de Wakker kwam niet verder dan 1075 en werd daarmee 172e. Geen gewenste start voor dit tweetal, dat gelukkig snel de gelegenheid krijgt om zich te revancheren. Direct na de Singles finales start het Doubles Event, met als eerste Double Van Deutekom en Van de Wakker.

> Eindstand voorronde Singles Event heren

Doubles Event 
Om 20.20 uur Nederlands tijd gaat maandag het Doubles Event voor heren van start. Na de eerste serie van Van Deutekom en Van de Wakker komen in de tweede serie de andere twee Doubles in actie. Kok & Spil vormen dan een team en Jacobs & Van Mazijk.

De dames komen dinsdag weer in actie voor het Doubles Event.

Mis niets van de finales van het WK Singles Event
Alsof het zo moest zijn worden de finales van het Singles Event gehouden op heel geschikte Nederlandse tijden. Met het bord op schoot kan vanaf 17.45 uur meegekeken worden naar de wedstrijd tussen Van Mazijk en Börding. Dit kan via de live streaming die wordt aangeboden op worldbowling.org, maar natuurlijk ook via de social media kanalen van Team NL Bowling. Alle informatie om niets te hoeven missen van de ontknoping van het Singles Event is te vinden op de WK webpagina.

> WK 2017 webpagina | Met updates, handige links en social media
 

 
Foto boven: Van Mazijk na weer een strike (foto: Seija Lankinen, klik voor vergroting)
Foto onder: De halve finalisten met v.l.n.r.: Hernandez, Van Mazijk, Wu en Börding (foto: Bowlingdigital.com, klik voor vergroting)


<< Terug naar nieuwsberichten