Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nk Jeugd 2017 Junioren & Jong Senioren: spanning, strijd en emotie tot de laatste bal

zondag 26 november 2017
Ook bij de junioren en jong senioren zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen gekroond. De stepladder finales stonden bol van de spannende en beladen wedstrijden, maar op het eind van de dag kon er maar één de beste zijn in iedere klasse.

Junioren
De top van de junioren klassementen was voornamelijk gevuld met spelers uit de voorselectie voor de EK Jeugd 2018 in Aalborg. Toch waren er ook behoorlijke verassingen. Gu-Anne van der Heuvel plaatste zich na een mooie inhaalrace in de tweede ronde als vierde voor de stepladder. Zij werd vergezeld door Sharon Rietveld, Anique van Ewijck en Bianca Brommer. In de eerste ronde won Sharon overtuigend van Gu-Anne, maar de ronde daarna moest Sharon genoegen nemen met brons. Anique speelde een sterke game en mocht het in de finale opnemen tegen Bianca. De finale ging lang gelijk op en het kwam aan op de allerlaatste frame. Bianca moest een strike gooien om de zege veilig te stellen. Ze bezweek niet onder de druk en presteerde op het allerbelangrijkste moment.
 
Bij de jongens stonden Mike Bergmann, wie een ijzersterke tweede ronde kende en terugkwam vanaf de achtste plek, Nick de Gelder, Micha Groot en Brent de Ruiter in de stepladder. Mike zette zijn goede lijn voort door Nick te verslaan in de eerste ronde. Nick kon lang volgen, maar na een split in de 9e frame was het duel gespeeld. De tweede wedstrijd tegen Micha werd een waar spektakelstuk. Mike eindigde op 245 waardoor Micha X9/ nodig had om door te gaan. Na een perfecte eerste strike was de tweede bal iets naar binnen, maar de bal carryde alle pins waardoor een heel blije Micha zich met 256 plaatste voor de finale tegen Brent. Brent zette halverwege de turbo aan en keek vervolgens niet meer om. Na een schitterende 265 game won Brent zijn eerste Nederlandse titel bij de junioren.
 
Bij de doubles wonnen Bianca en Sharon samen de titel. Zij versloegen Beejée Westerdijk en Anique in de finale. Daphne en Denise Blankenzee ontvangen, ondanks hun afwezigheid, het brons. Bij de jongens waren Micha en Brent samen overtuigend de beste. Zij versloegen Ronan van der Loo en Nick de Gelder in de finale. Mike en Bart van Beers werden derde.

Jong Senioren
Voor de tweede keer in de geschiedenis werden er ook Nederlands Kampioenen in de klasse t/m 21 jaar gekroond. Bij da dames plaatsen Elvira de Weerdt, na een comback vanaf de zesde plek, verdedigend kampioene Lindsey Paling, Tanja Havesman en Anne Breems zich voor de stepladder. In de eerste ronde rekende Elvira af met Lindsey. In de tweede ronde speelde Elvira weer heel sterk waardoor Tanja Havesman werd verslagen. Tanja eindigde daardoor op een mooie derde plek. in de grote finale stonden dubbelpartners Elvira en Anne tegenover elkaar. Elvira deed wat geen enkele andere nummer 4 geplaatst deed, winnen. Door een mooie zege op Anne werd Elvira de nieuwe Nederlands Kampioene bij de Jong Senioren.
 
Bij de heren plaatsen Marvin ter Horst en de drie leden uit het WK Jeugd team uit 2016 Kevin van Rooijen, Youri Fens en Dennis van den Berg zich voor de stepladder. De eerste wedstrijd tussen Marvin en Kevin was spannend tot de laatse frame. Slechts twee pins was het verschil na negen frames. Marvin gooide helaas een grote split in de tiende frame waardoor de spare va nekvin voldoende was voor de winst. In de tweede ronde kwam het opnieuw aan op de laatse bal. Youri had minimaal negen nodig in de nabeurt om de zege veilig te stellen. Hij gooide een perfecte strike waardoor Kevin als derde eindigde. In de grote finale wachtte Dennis van den Berg, wie het hoogste gemiddelde van alle spelers op de NK had gegooid. Dennis trapte direct het gaspedaal in en liep snel weg bij Youri waardoor Dennis de nationale titel mee naar huis mocht nemen.
 
Bij de doubles wisten Elvira en Anne samen te zegevieren. Zij versloegen Lindsey en Rianne van Zijp in de finale. Anouk Keizer en Sjoanita Brommer wonnen het brons. Bij de heren wisten Dennis en Kevin na hun tweede plaats van vorig jaar nu wel de titel te veroveren, Beau Maassen en Harley Snijders werden tweede. Youri en Mitchel Klok eindigden op de derde plaats.

<< Terug naar nieuwsberichten