Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

NK Jeugd 2017: Pupillen & Aspiranten vreugde en teleurstelling soms heel dicht bij elkaar

zondag 26 november 2017
In Claus Bowling Hoofddorp zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen Jeugd gekroond. TIjdens een vaak bloedstollende stepladder bij zowel de doubles als de singles was het verschil tussen vreugde en verdriet soms miniem.

Pupillen
Bij de meisjes mochten Veerle Tribulet, Rosan Hamminga, Frederique Horstmans en Nikki Groot in de stepladder uitmaken wie er Nederlands Kampioen ging worden. In de eerste ronde nam nummer 4 Rosan het op tegen Veerle. Dat Rosan in de stepladder belande was al knap te noemen. Ze begon de dag namelijk als zevende. Toch wist ze door de hoogste serie in de tweede ronde te gooien zich op te werken naar de vierde plek. Bij die vierde plek zou het niet blijven. Ze won van Veerle. Ook de tweede wedstrijd tegen Frederique was niet het eindstation voor Rosan, waardoor Frederique derde werd. De grote finale ging dus tussen Rosan en Nikki Groot, wi het hele toernooi al een grote voorsprong had op de andere speelsters. Ook in de finale maakte Nikki haar favorietenrol waar en werd zo voor het eerst Nederlands Kampioen met toch wel een van de meest overtuigende overwinningen in de geschiedenis bij de pupillen.
 


 
 

 
Nikki won niet alleen bij de pupillen, maar werd ook verkozen tot speelster van het toernooi wegens haar dominante optreden het gehele toernooi door.

Bij de jongens mochten Jasper Goeman, Romano Beekman, Calvin Panneman en Vince van der Loo het tegen elkaar opnemen. Vooral Vince was gebrand op de overwinning vandaag na drie eerdere tweede plekken. Vince, die samen met Ronan en moeder Masja echt leeft voor de sport stelde niet teleur. Nadat Jasper in de eerste ronde van Romano won, wist tow-hander Calvin door een hele knappe double in de 10e frame Jasper te verschalken voor een plek in de finale. Een hele mooie 3e plek voor Jasper. In de grote finale werd het eigenlijk nooit echt spannend. Vince overtuigde met een game van 212 en won daarmee van Calvin en won daarmee ook de zilveren schaal voor de Nederlandse titel.
 

 
In de doubles stepladder wonnen Lotte Commandeur en Chanice van der Heyden verassend van Nikki en Veerle. Rosan en Frederique eindigden op de derde plaats. Bij de jongens eindigden Daniel Hoogstra en Calvin Panneman als derde, Vince & Romano als tweede en Jasper & Yoran van den Doel wonnen de nationale titel.

Aspiranten
Vooraf aan de tweede ronde was het al spannend bij de meisjes. De tweede ronde deed daar nog een schepje bovenop. Uiteindelijk plaatsen Beejée Westerdijk, Nathalie de Ruiter, Lizzy Flapper en Beaudine Kriele zich voor de stepladder. Beejée begon erg sterk door eerst Nathalie te verslaan en daarna ook nog eens Lizzy Flapper, wie daardoor het brons veroverde. In de grote finale wachtte koploper Beaudine. Na een spannend begin nam Beaudine op het eind afstand waardoor Beaudine heel knap de titel pakte. Beaudine leidde na zowel de voorronde,de tweede ronde als de stepladder. Een topprestatie!
 
Bij de jongens gebeurde iets bijzonders. Jurgen van der Vecht begon de dag op de 10e plaats. Een plaats, die maar net recht geeft op de tweede ronde. Ondanks de grote achterstand op de nummer 4 wist Jurgen een sterke opmars te maken waardoor hij zich als vierde plaatste voor de stepladder. Ook Vincent Vluggen, Delano Beekman en Kenneth Ramos plaatsten zich. Jurgen won de eerste ronde ook nog eens van Vincent. De wedstrijd daarna tegen Delano, en daarmee een bronzen medaille, was uiteindelijk het eindstation.In de finale nam koploper Kenneth Ramos, wie het in de voorronde het veld op ruim 250 pins zette, het op tegen Delano.Het werd een bloedstollende finale. Kenneth ging de 10e frame in met een voorsprong van 2 pins met een strike in de 9e frame. Een solid 8 pin gaf Delano de kans om een dubbel te gooien en de titel te veroveren. Delano gooide op het moment supreme twee goede pocketballen en wist het Nederlands Kampioenschap te winnen.
 

Beaudine en Lizzy maakten hun favorietenrol waar door de titel bij de doubles te winnen. Zij versloegen Emma den Hoed en Nathalie in de finale.  Emma en Nathalie waren daarvoor te sterk voor Senna van Litsenburg en Kelsy Kuijpers. Bij de jongens wonnen Kenneth en Jurgen samen de titel. Zij versloegen Vincent en Jarno Somers in de finale, wie op hun beurt in de ronde daarvoor Pim van 't Hoog en Delano uitschakelden.

<< Terug naar nieuwsberichten