Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

De Rooij eindigt 12e in het WK Singles Event

zondag 26 november 2017
Zaterdag 25 november zijn in Las Vegas de Wereldkampioenschappen begonnen. Het WK begon met het Singles Event voor dames. Maxime de Rooij presteerde het beste met een knappe 12e plaats.
 
Goede start
De Rooij, samen met Ghislaine Stigter-Van der Tol uitkomend in de eerste serie van de dag, begon met de hoogste game van het deelnemersveld: 254. Dat niveau hield ze niet vast, maar ze bleef wel continu bovenin meedraaien. Met nog één game te gaan was het alles of niets om echt in de top van het klassement te komen. Hierin slaagde ze niet, maar met een voorlopige 7e plek en 1252 kan ze terugkijken op een prachtig begin van het WK.
 
Stigter-Van der Tol had een moeizame start, maar kwam in het tweede deel van de wedstrijd wel beter op gang. Een absolute uitschieten kende ze in de vijfde game, toen de ene na de andere strike op het bord verscheen, resulterende in een 269 game. Uiteindelijk kwam de Nieuwegeinse uit op 1177, goed voor een 55e plaatst in het Singles Event.
 
Debutantenbal
De tweede serie was met Kelly French-Plummen, Denise Blankenzee en Simone Boonstra een heus debutantenbal op het WK. Met Nicole Sanders stond er ook een ervaren speelster op de baan. Het viertal had het zwaar en slaagde er niet in om mooie rijtjes te maken. Boonstra scoorde in de middag het hoogst met 1110, gevolg door French-Plummen met 1089. Blankenzee behaalde 1087 en Sanders 1057. 
 
Kop is eraf
Dat betekent dat de kop eraf is voor het team van coaches Ton Plummen en Dan French. “Dag 1 was een achtbaan aan emoties voor het team met veel ups en downs. We zijn allemaal enorm trots op de prestatie geleverd door Maxime. Ze heeft vele wereldtoppers achter zich gelaten en een prachtige score neer gezet.”, aldus French. Hij vervolgt: "De baancondities zijn veeleisend en vragen hoog niveau aan worpen. We hebben enkele punten om te verbeteren en die hebben we direct na het event besproken. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij als team stappen kunnen maken en ik kijk alweer uit naar het Doubles Event dat donderdag begint."
 
De finales van het Singles Event worden maandagochtend gespeeld. Haeni Hong (KOR, 1330), Futaba Imai (JPN, 1322),  Mai Ginge Jensen (DEN, 1312) en Shuk Han Chan (HKG 1312) gaan bepalen wie welke medaille krijgt omgehangen.
 
 
Blijf op de hoogte
Zondag komen de heren voor het eerst in actie tijdens het Singles Event. In de eerste serie, 18.00 uur Nederlandse tijd, betreden Yorick van Deutekom en Xander van Mazijk de Bowling Plaza. In de middag, 22.40 uur Nederlandse tijd, komen Michael Kok, Johnny Spil, Mark Jacobs en Jeffrey van de Wakker in actie.
 
Benieuwd hoe het ’t team vergaat? Bezoek de WK webpagina voor handige links om niets te hoeven missen van het WK dat nog duurt t/m 4 december.
 
> WK 2017 webpagina | Updates, social media en handige links 


<< Terug naar nieuwsberichten