Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlands team klaar voor WK

zaterdag 25 november 2017
rijdag zijn in de South Point Bowling Plaza te Las Vegas de Wereldkampioenschappen bowlen geopend. De Nederlandse bowlingselectie heeft zich in 2016 met zowel het dames- als het herenteam weten te kwalificeren en is erbij om zich te meten met de top van de wereld.
 
Klaar voor de start
Dinsdag 21 oktober is het team uit Amsterdam vertrokken, via Minneapolis, naar Las Vegas. De reis verliep voorspoedig, maar was toch pittig vanwege de lengte. Het heeft daarom wel even gekost voordat iedereen weer fit en fruitig was, maar dat was vrijdag tijdens de official practice absoluut het geval. Het hotel is goed en de bowling met 30 banen aan beide zijdes is prachtig. 

Die zelfde avond is het evenement met bijna 400 sporters geopend en zaterdag gaat het WK dan eindelijk echt beginnen. De dames bijten dan het spits af in het Singles Event.
 
Programma
Tijdens de Wereldkampioenschappen wordt er gestreden in 6 events. Na de opening op vrijdag 24 november start zaterdag 25 november het Singles Event voor dames. De heren volgende zondag 26 november. Het Doubles Events wordt gespeeld op 27 en 28 november, gevolgd door het Trio Event op 29 en 30 november. Op 1 en 2 december staat het Team Event op het programma, waarna alle deelnemers in totaal 24 games hebben gegooid. De dame en heer die over al die games de beste score heeft ontvangt het goud voor de All Events. De beste 24 heren en 24 dames uit deze ranking spelen maandag 4 december het afsluitende Masters Event.

Speelster Kelly French-Plummen heeft het speelschema verwerkt waarbij zowel de tijdzone van Las Vegas en Nederland zichtbaar is. Er is tenslotte 9 uur tijdsverschil. Dit overzicht is te vinden op de WK webpagina en wordt steeds aangevuld als bekend is welke spelers in welke serie zijn ingedeeld. Handig als je wilt weten wanneer je klaar moet zitten voor live streaming.

Mis niets
Want live streaming is er, net als live scoring. Er is de organisatie alles aan gelegen om zo goed mogelijk verslag te doen van het evenement. Het finaleweekend van 3 en 4 december wordt zelfs uitgezonden op Olympic Channel, dit is voor het eerst in de geschiedenis. Leuk weetje is dat de rechten hiervan ook nog eens verkocht zijn aan o.a. Hong Kong, Maleisië en Singapore. Een mooie ontwikkeling voor de bowlingsport!

Ook via het Nederlands team zelf wordt je op de hoogte gehouden, met name via social media. Ga voor alle handige links om niets te hoeven missen van het WK naar de WK 2017 webpagina. 

> WK 2017 webpagina | Met updates, handige links en meer...

Wij wensen het Nederlands team veel succes toe in Las Vegas, ga er voor met z'n allen!

Foto: Team NL Bowling tijdens de openingceremonie (klik voor vergroting)


<< Terug naar nieuwsberichten