Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Mooi initiatief: het Samen Sterk Toernooi van de Sittardse BV

maandag 20 november 2017
Onlangs organiseerde de Sittardse BV een toernooi waarbij leden met een verstandelijke beperking werden gekoppeld aan andere leden van de vereniging om vervolgens samen aan het toernooi deel te nemen. Vanuit de gedachte dat bowlen voor iedereen is zet de Nederlandse Bowling Federatie zich al enkele jaren in voor het aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierin voelt de bond zich enorm gesterkt door vele verenigingen en enthousiaste vrijwilligers.

De Sittardse BV is zo'n vereniging waar mensen met een verstandelijke beperking meer dan welkom zijn. Deze gedachte werd nog maar eens kracht bij gezet door het Samen Sterk Toernooi. Een verslag vanuit de vereniging:

29 oktober 2017

Eindelijk was het zo ver, het Samen Sterk toernooi in Bowling Stardust kon beginnen.

Om half negen ‘s morgens druppelde de eerste g-bowlers en league spelers Bowling Stardust binnen. Vol spanning werd er uitgekeken welke bowlers bij elkaar werden geloot. De opzet van dit toernooi is uniek, een g-bowler wordt gekoppeld aan een league speler waarna deze twee spelers samen twee games gooien.

In totaal waren er 45 teams aanwezig, wat inhield dat er 45 g-bowlers en 45 league bowlers waren die samen de strijd met elkaar aangingen in dit gezellige toernooi. Met dit aantal deelnemers kan er gesproken worden van een geweldig succes! Dit werd extra benadrukt door het grote aantal sponsoren dat bereid was gevonden iets bij te dragen aan dit unieke toernooi.

Tijdens het toernooi werd er gevochten voor iedere pin, met als resultaat dat menig g-bowler ver boven zijn /haar gemiddelde gooide. Soms was de score van de g-bowlers inclusief handicap hoger dan de score van de bijbehorende league bowler, wat zorgde voor veel gelach en plezier. Menige kreet van blijdschap was te horen gedurende het toernooi, de sfeer was ongekend positief.

De beste twaalf teams speelden een finale van 1 game, waarbij de score uit de voorronde niet meegeteld werd. De finale was zeer spannend, waarbij uiteindelijk door het koppel Paul Joosen en Hub Schumans de eerste plaats werd behaald met een super score. De tranen van blijdschap bij Paul tijdens de prijsuitreiking lieten zien hoe geweldig dit toernooi ervaren werd door de deelnemers.

Na de prijsuitreiking kregen zowel de g-bowlers als de league spelers een verrassing. Alle g-bowlers ontvingen een pet, snoepzak en een penning voor iets te drinken. Alle league spelers ontvingen een aansteker, pen en tevens een penning voor een drankje. Hierna werd gezamenlijk gegeten van een buffet zodat iedereen met een goed gevulde maag naar huis toe ging.

Het enthousiasme van zowel g-bowlers als league bowlers was na afloop zo groot dat er kreten klonken als “dit doen we ieder jaar”.

Grote dank aan Harold Zillekens voor dit geweldige idee en iedereen die mee heeft geholpen middels sponsoring en deelname aan deze geweldige dag.



<< Terug naar nieuwsberichten