Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Finaleweekend in Amerika

vrijdag 17 november 2017
In Amerika worden dit weekend de finales van de World Series of Bowling en de World Bowling Tour gespeeld. Het betekent het einde van het seizoen in het profcircuit, waarna de Wereldkampioenschappen beginnen. Ook in Amerika.

World Series Of Bowling
Georganiseerd door de PBA konden enkel PBA-spelers inschrijven voor de World Series Of Bowling (WSOB). Er waren er 195 die de uitdaging aangingen, namens 26 landen. Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement kwam ook het vlaggetje van Nederland in de lijst naar voren. Ramon Hilferink heeft dit jaar als eerste Nederlander deelgenomen aan de WSOB. 

Amerikanen zijn al snel geneigd om hun eigen competitie de Wereldkampioenschappen te noemen, maar qua deelnemersveld zeggen ze niets te veel. Het is daarbij mooi om te zien dat de sport allang niet meer alleen goed gespeeld wordt door Amerikanen. Zo eindigde Jesper Svensson uit Zweden met grote afstand bovenaan na de kwalificatie. Op vier verschillende patronen speelden alle deelnemers 10 games, waarna de top zich plaatste voor finalerondes die op moment van schrijven nog bezig zijn.

De WSOB haalde dit weekend ook het Nederlandse nieuws vanwege een opmerkelijke deelnemer. Er werd namelijk een 300 game gegooid door Mookie Betts, in het dagelijks leven honkballer bij de Boston Red Sox.

> Honkballer Betts gooit 'perfect game' op de bowlingbaan | nos.nl

We begrijpen de nieuwswaarde van het bericht, maar deze perfect game stond niet op zichzelf tijdens de WSOB. Ook Hilferink lukte het een game om 12 strikes op rij te gooien. Zaterdag 11 november gooide hij zijn perfect game op het Scorpion patroon. Helaas lukte het hem daarmee niet om bovenin het klassement mee te draaien. Hilferink eindigde uiteindelijk in het rechter rijtje, met de perfect game op zak en een hele ervaring rijker.

Komend weekend worden alle tv-finales van de WSOB gespeeld. Ga voor meer informatie naar de website van de PBA:

> www.pba.com

World Bowling Tour
Direct aansluitend worden ook de WBT-finales van 2017 gespeeld. In het Nationale bowlingcentrum in Reno komen de beste spelers van het seizoen bij elkaar om te bepalen wie zich de beste van het seizoen mag noemen. Kijk voor meer informatie over de WBT op de website van World Bowling.

> www.worldbowling.org

Wereldkampioenschappen
Een groot deel van de wereldtop kan na het drukke finaleweekend en alle tv-finales in Amerika blijven, want daar starten volgende week die officiële wereldkampioenschappen. Ook Team NL Bowling is hierbij aanwezig met een heren- en een damesteam. De Nederlandse delegatie is op diverse manieren te volgen gedurende het evenement dat wordt gespeeld in Las Vegas van 25 november t/m 4 december. Kijk op de WK-webpagina voor meer informatie.

> Webpagina WK 2017 | Met informatie over Team NL Bowling, handige links en meer...

<< Terug naar nieuwsberichten