Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Filipijnen en Amerika winnen de QubicaAMF World Cup 2017

maandag 13 november 2017
De 53e editie van de QubicaAMF World Cup zit erop. In Hermosillo, Mexico, klonken het Filipijnse en Amerikaanse volkslied voor de winnaars. Het lukte Team NL Bowling niet om de doelstellingen te behalen en daarmee een rol van betekenis te spelen. 

Lastig op links
"Het was lastig op links!" is een reactie van het Nederlands team vanuit Mexico. Dan komt het niet goed uit dat Ghislaine Stigter-Van der Tol en Michell Stinissen linkshandig zijn. Het is geen excuus, maar in de zoektocht naar verklaringen waarom het niet zo liep als gewenst is dit een mogelijkheid. Stigter-Van der Tol bleek achteraf de beste linkshandige dame met een 15e plek. Bij de heren ging de winst echter wel naar een linkshandige speler: Jakob Butturff uit Amerika. Feit blijft dat het Nederlands team, dat onder leiding stond van bondscoach Michael Sassen het de hele week erg lastig had. Zo eindigde Stinissen op de 36e plek.

Butturff pakte bij de heren de overwinning. In de finale wist hij Oscar Rodriguez uit Colombia te verslaan met 246-201. De winst bij de dames ging naar Krizziah Tabora van de Filipijnen. In de finale was zij te sterk voor Siti Safiyah uit Maleisië. Het werd 236-191. Klik hier voor een uitgebreider verslag van de finales.

Terugblik
Voor de terugblik op de 53 editie van de QubicaAMF World Cup verwijzen we je graag naar onze World Cup webpagina. Hier vind je korte verslagen van voorgaande dagen en ook direct links naar de website en social mediakanalen van de organisatie. Hier vind je nog meer verslagen, foto's en video's van het evenement en al haar deelnemers.

> Webpagina QubicaAMF World Cup 2017

Michell Stinissen landt maandagavond op Schiphol na een lange vlucht vanuit Hermosillo via Mexico Stad. Op dat moment zijn Ghislaine Stigter-Van der Tol en Michael Sassen al aangekomen Orlando, Amerika. Hier verblijven zij t/m dinsdag 21 november om de periode tot de Wereldkampioenschappen te overbruggen. Stigter-Van der Tol maakt deel uit van de damesselectie en Sassen is coach van de herenselectie die ook op dit WK in actie komt. Daarbij is Orlando niet gekozen vanwege het mooie weer: Vlakbij is het Kegel Training Center waar Stigter-Van der Tol haar bowlingritme kan vasthouden tot ze 21 november herenigd wordt met de rest van het team dat die ochtend vanuit Amsterdam vertrekt. De Wereldkampioenschappen zijn na het ECC en de World Cup het derde evenement in korte tijd voor het Nederlands team. Het is ook direct het laatste evenement van dit kalenderjaar. Ga voor meer informatie over de wereldkampioenschappen naar onze webpagina. Volg voor een kijkje achter de schermen de komende weken Team NL Bowling ook op social media en mis niets van hun avonturen in Las Vegas, Amerika.

> Webpagina WK 2017 | Met updates, handige links en meer...

Foto: Jakob Buturff en Krizziah Tabora (©QubicaAMF World Cup, klik voor vergroting)
 

<< Terug naar nieuwsberichten