Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

World Cup dag 4: Ups & downs

vrijdag 10 november 2017
Donderdag 9 november stond de vierde en laatste voorrondeserie op het programma en Ghislaine Stigter-Van der Tol en Michell Stinissen hadden nog alles om voor te strijden. Het ging met ups & downs.

Dames
Omdat Stigter-Van der Tol al de hele week stevig in de top meedraait, was het niet zozeer de vraag of zij de Top 24 zou halen, maar eerder of ze aansluiting kon vinden bij de bovenste 8. Stigter-Van der Tol beleefde een serie met enorme uitschieters, zowel positief als negatief. Het verloop ging als volgt: 255 - 191 - 184 - 244 - 147 - 235. Het was duidelijk te wisselvallig om bij de top 8 in de buurt te komen. 

De Nieuwegeinse heeft zich nu als twaalfde geplaatst voor de volgende ronde, die vrijdag 10 november om 17.00 uur Nederlandse tijd van start gaat. Hierin staan acht games op het programma, waarna de Top 8 doorgaat. Stigter-Van der Tol heeft voorafgaand aan de Top 24 een total pinfall van 4907 (gem. 204,46). Krizziah Lyn Tabora van de Filipijnen, zij staat momenteel 8e, heeft een total pinfall van 5098. Een flinke voorsprong dus om Stigter-Van der Tol, die zich geen negatieve uitschieters meer kan veroorloven. Het zal een pittige uitdaging worden, maar we kennen onze landgenote als een vechters en iemand die blijft strijden tot de laatste bal. Wie weet wat er nog mogelijk is.

> Eindstand dames na 24 games voorronde

Heren
Voor Stinissen is het doek helaas vroegtijdig gevallen. Net als tijdens zijn deelname aan de QubicaAMF World Cup in 2012 eindigt hij op de 36e plaats. En dat is een teleurstelling gezien de ambitie waarmee Stinissen naar Mexico vertrok. Met 239 begon Stinissen goed aan zijn missie om de Top 24 nog te halen, maar de 158 die volgde gooide weer roet in het eten. Vervolgens bleken 203, 183, 197 en een afsluitende 224 helaas niet voldoende om nog een sprong op de ranglijst te maken. Met een total pinfall van 4715 (gem. 196,46) komt Stinissen uiteindelijk ruim 100 pins te kort voor een plek in de volgende ronde.

> Eindstand heren na 24 games voorronde

Top 24
Vrijdag om 09.00 uur lokale tijd komt Stigter-Van der Tol in actie met de andere 23 dames die de volgende ronde hebben gehaald. Van hen was titelverdedigster Jenny Wegner uit Zweden tot nu toe met afstand de beste. Met 5453 staat ze ruim 150 pins voor op de nummer twee uit Duitsland: Vanessa Timter. Na dit duo komt Stigter-Van der Tol nog meer toppers tegen, zoals Restrepo uit Colombia, McCarthy uit Amerika en meervoudig winnarres Aumi Guerra uit de Dominicaanse Republiek.

De strijd om een plek bij de laatste 8 is op diverse manieren te volgen: 
Team NL Bowling is ook te volgen via social media: Facebook & Instagram

Terug naar de World Cup webpagina | Met updates, handige links en social media


<< Terug naar nieuwsberichten