Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Van Sabben traditioneel goed tijdens YET Ierland

woensdag 8 november 2017
Het is een toernooi dat altijd met grote letters in zijn agenda zal staan: Junior Irish Open, stop 3 in de Youth Euro Trophy. Ook dit jaar was Jochem van Sabben van de partij en ook dit jaar streed hij om de prijzen.

Meer Nederlanders
Naast Van Sabben hadden meer Nederlanders de oversteek gemaakt om punten te verzamelen voor de overall YET-ranking en om zich natuurlijk weer uit te dagen in een internationaal deelnemersveld. Zeven landgenoten wisten de tweede ronde te behalen. In dezelfde klasse als Van Sabben, jongens U19, bereikte Rowin van Maasdam ook de tweede ronde. Hierin werd hij 20e.

Milan Scheffer eindigde in de tweede ronde van de klasse U16 op de 14e plek. Een leeftijdsklasse hoger wist Kim ter Bruggen bij de meisjes een heel knappe 5e plek te behalen! Helaas net een plekje te kort voor de Round Robin finale, maar toch een resultaat om blij mee te zijn. In dezelfde klasse wist ook Celine Ubert de tweede ronde te halen, zij eindigde uiteindelijk net als Scheffer op de 14e plek.

In de hoogste leeftijdsklasse, U24, waar jonge dames en heren in één klasse om de prijzen streden, wisten Kevin van Rooyen en Rianne van Zijp de tweede ronde te bereiken. Van Zijp kwam uiteindelijk uit op een 16e plek, waar van Rooyen de finale net mis liep en genoegen moest nemen met een mooie 6e plek.

Van Sabben door
De enige die erin slaagde om de finale te bereiken was voormalig winnaar Jochem van Sabben. Met 2 pins voorsprong op Andersson uit Zweden wist hij zich als vierde voor de finale te plaatsen, waarin hij het moest opnemen tegen een Deen, een Engelsman en een Zweed. Van Sabben kende een geweldige start en versloeg met 226 en 245 zijn eerste twee tegenstanders in de Round Robin finale. Het bracht hem dichter bij de top en de eindoverwinning. Helaas bleek Marcus Christensen dit weekend een maatje te groot en ging hij er met een total pinfall van 2837 met de winst vandoor. Van Sabben mistte door 181 in de laatste game het zilver op een haar na. Met 2623 kreeg hij het brons omgehangen, waar het zilver met 2628 naar Robbie Bowden uit Engeland ging. Toch weer een knap resultaat van de Zeeuw, die waarschijnlijk alweer uitkijkt naar de editie van 2018.

> Alle uitslagen Junior Irish Open 2017

> Website Youth Euro Trophy

Foto: Jochem van Sabben in actie in Ierland (© Facebookpagina Jochem van Sabben)

<< Terug naar nieuwsberichten