Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

World Cup dag 2: Gemengde gevoelens

woensdag 8 november 2017
Dag 2 van de QubicaAMF World Cup heeft gemengde gevoelens opgeleverd voor Team NL Bowling. Waar Ghislaine Stigter-Van der Tol een plekje wist te stijgen, zakte Michell Stinissen helaas uit de Top 24.

Dames
Vanaf de tiende plek begon Stigter-Van der Tol aan het tweede blok van zes games en haar missie om liefst een paar plekken dichter bij de top van het klassement te komen. Dat begon niet top met een 182, die ze vervolgens knap herstelde met 241! 

In de games die volgden ging het weer op en neer met 190 en 235. Stigter-Van der Tol sloot af met 212 en 203, waardoor ze een mooi plekje wist te stijgen in het klassement. Ze staat nu negende met 2494 (gem. 207,8). Het verschil met de echte top is wel een stukje groter geworden. Jenny Wegner uit Zweden gaat nog steeds aan kop, met 2763, nog steeds gevolgd door onze Oosterbuur Vanessa Timter met 2706. De top 3 wordt compleet gemaakt door de Colombiaanse Rocio Restrepo met 2641.

Game 6 speelde Stigter-Van der Tol voor de camera's. Die gamescore weet je nu, maar ze krijgt in het eerste frame direct een lastige split voor haar kiezen. Benieuwd hoe dat uitpakt? Bekijk de game hieronder terug:

 

> Tussenstand dames

Heren
In de Mexicaanse middag was het de beurt aan Stinissen om te proberen zijn plek in de Top 24 te behouden en liefst te verbeteren. Hij begon goed, met zijn hoogste game tot dat moment: 221. Helaas bleef een goed vervolg uit en kreeg Stinissen een lastige dag voor zijn kiezen waarin hij onvoelde wist te scoren om te stijgen in het klassement. Met 160, 191, 215, 169 en 170 komt zijn total pinfall na twee blokken op 2339 (gem. 194,9) en daarmee is hij gezakt naar de 35e plek in het klassement.

Met nog twaalf games te gaan heeft Stinissen nog alles om voor te spelen! In eerste instantie gaat het dan om een plek bij de beste 24, want de top van het klassement is nu even uit zicht. Met 2682 staat Arturo Estrada uit Mexico nog steeds aan kop. Hij heeft hier gezelschap gekregen van de Colombiaan Oskar Rodriguez (2639) en een jongeling uit Finland: de 19-jarige Niko Oksanen meldt zich met 2606 ook in de top van het klassement.

Tussenstand heren

Vervolg
Helaas verscheen Stinissen niet voor de camera, dus moeten we een dagje wachten voordat we hem weer live in actie kunnen zien! Op dag 3 zijn het de mannen weer die mogen beginnen, wat betekent dat Stinissen vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd in actie komt. Stigter-Van der Tol volgt met de dames vlak na middernacht.

Het evenement is voor de nachtbrakers nog steeds goed te volgen via onderstaande links vanuit de organisatie:
Team NL Bowling is ook te volgen via social media: Facebook & Instagram

Terug naar de World Cup webpagina | Met updates, handige links en social media


<< Terug naar nieuwsberichten