Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

World Cup dag 1: Redelijke start voor Team NL Bowling

dinsdag 7 november 2017
Maandag 6 november is in Hermosillo, Mexico, de strijd om de 53e QubicaAMF World Cup losgebarsten. Na de eerste van vier series staat Ghislaine Stigter-Van der Tol 10e en Michell Stinissen 23e. 

Heren
Om 10.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur in Nederland) begonnen de heren aan de 53e editie van het prestigieuze toernooi en dus stapten Stinissen en coach Sassen de baan op. Voor Stinissen is het na deelname in 2012 de tweede keer op de World Cup. Niet alleen wil hij dit jaar zijn prestatie van vijf jaar geleden (36e) verbeteren, hij wil ook een rol van betekenis spelen.

Na vier van de zes games was hij goed op weg met een voorlopige 9e plaats. In de volgende game werd duidelijk hoe dicht het deelnemersveld op dit moment nog bij elkaar ligt. Een 175 game deed Stinissen zakken tot buiten die o zo belangrijke top 24. Het herstel was echter zeer goed. Met 220 klom Stinissen weer op naar de 23e plek, met een total pinfall van 1223 (gem. 203,8)Zo is het dag geworden waarbij de kop eraf is en het team wijzer is geworden richting de dagen die nog komen gaan. Daarbij is nog alles mogelijk, want slechts twee man hebben echt afstand genomen: Arturo Estrada uit Mexico kwam tot 1433 en de Catalaan Lluis Montfort 1394. De eerste speler die daarop volgt kijkt tegen een achterstand aan van zo'n 80 pins.

> Tussenstand heren na serie 1

Dames
Het was in Nederland inmiddels dinsdag geworden toen de dames in actie kwamen. Daarbij begon Stigter-Van der Tol goed aan haar derde World Cup, waarin ze een aardige staat van dienst heeft. In 2007 werd ze 11e, in 2013 werd ze knap 5e. Na vier games meldde Stigter-Van der Tol zich met 854 (gem. 213,5) in de top van het klassement. Helaas lukte het niet die goede serie door te zetten. Wat volgde waren nog twee wat mindere games met 187 & 190. Reden genoeg voor het team om nog niet geheel tevreden te zijn met een voorlopige 10e plek. "Het kan beter", aldus Stigter-Van der Tol. Ze vervolgt: "Daarom ben ik niet helemaal tevreden. Er waren drie goede games en drie mindere. Maar morgen is er een nieuwe dag en dan ga ik er weer voor!"

Titelverdediger Jenny Wegner uit Zweden schoot uit de startblokken en wist in de tweede game direct een Perfect Game te gooien! Wegner staat ook ruim aan kop met 1445, gevolgd door Vanessa Timiter uit Duitsland (1389) en Krizziah Lyn Tabora van de Filipijnen (1364). Stigter-Van der Tol staat na de eerste serie dus tiende, met 1231.

> Tussenstand dames

Dag 2
De tweede dag is het aan de dames om te beginnen. Wederom om 10.00 uur, dus 18.00 uur Nederlandse tijd. 4,5 uur later is het de beurt aan de heren.

Het evenement is voor de nachtbrakers nog steeds goed te volgen via onderstaande links vanuit de organisatie:
Team NL Bowling is ook te volgen via social media: Facebook & Instagram

> Terug naar de World Cup webpagina | Met updates, handige links en social media


<< Terug naar nieuwsberichten