Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team NL Bowling klaar voor volgend event: de QubicaAMF World Cup 2017

donderdag 2 november 2017
Het is na de succesvol verlopen European Champions Cup het tweede evenement in korte tijd: de 53 editie van de QubicaAMF World Cup 2017. Namens Nederland komen Ghislaine Stigter-Van der Tol en Michell Stinissen in actie.

53 editie
Alle 52 voorgaande edities was Nederland van de partij, bij wat volgens veel bowlers het mooiste evenement ter wereld is. Ook dit jaar kent het deelnemersveld ruim 80 nationaliteiten en dat is vrij uniek in de sportwereld. Met 1 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons, staat Nederland op de 21e plek in de medaillespiegel. Die ene keer dat Nederland de cup won was dit jaar exact 30 jaar geleden. In 1987 was Irene Franzen (destijds Gronert) de beste van allemaal.

Uitdaging
Voor Stigter-Van der Tol en Stinissen, beiden 31 jaar, wordt het een enorme uitdaging om Nederland te doen stijgen in de medaillespiegel. Het lukt de laatste jaren vaak om de Top 24 te halen, maar dat is vaak ook het eindstation. Het Nederlands team is strijdbaar om daar dit jaar verandering in te brengen.

Stigter-Van der Tol stond een jaar geleden bij het WK Singles ook op het hoogste podium en toonde daar aan er prima uit de voeten te kunnen: ze werd er vijfde. Daarnaast heeft ze al diverse keren deelgenomen aan de QubicaAMF World Cup en kent het klappen van de zweep.

Ook voor Stinissen is het, na deelname in Wroclaw 2012, niet de eerste keer dat hij deelneemt aan dit prestigieuze evenement. Stinissen kreeg eerder dit seizoen een teleurstelling te verwerken toen hij niet werd geselecteerd voor het WK komende maand, maar heeft inmiddels de knop omgezet en heeft zijn focus op Hermosillo gericht, de stad in Mexico waar deze editie georganiseerd wordt. Hij is dan ook vastberaden om zichzelf te verbeteren en een goed resultaat neer te zetten.

Volg het team op de voet
Het drietal vertrekt vrijdag 3 november naar Hermosillo, waar het zaterdag kan acclimatiseren en kan trainen. Dan staat zondag al de official practice op het programma, waarna het evenement maandag 6 november begint. Er worden vier series van zes games gespeeld, waarna de Top 24 bepaald wordt. Die spelen vrijdag acht games voor een plek bij de beste 8. Later op de dag wordt vanuit die 8 de top 4 bepaald en zij spelen zaterdag 11 november om de cup. 

Met een tijdsverschil van 8 uur worden de wedstrijden 's avonds en 's nachts gespeeld door het team. Voor de nachtbrakers zal het evenement wel goed te volgen zijn. De organisatie zorgt via diverse kanalen voor een goede beleving op afstand. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de kanalen van Team NL Bowling. Alle handige links en kanalen worden verzameld op onze QubicaAMF World Cup webpagina.

We wensen het team een mooie tijd toe in Mexico en ontzettend veel succes!

> Webpagina QubicaAMF World Cup 2017 | Met updates, handige links en meer.
 

<< Terug naar nieuwsberichten