Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

ESBC Nederland maakt kwalificatietraject voor WK 2019 en EK 2020 bekend

woensdag 1 november 2017
foto van ESBC NL goes internatinal.Dinsdag 31 oktober lichte ESBC Nederland een tipje van de sluier op hoe het kwalificatietraject voor het WK 50+ en de eerste editie van het EK 50+ worden georganiseerd. De bekendmaking werd gedaan op de nieuwe facebookpagina: ESBC NL Goes International

Op dinsdag 31 oktober plaatste ESBC Nederland het volgende bericht op Facebook:
Jullie hebben er natuurlijk allemaal al met smart op zitten wachten. We gaan een tipje van de sluier oplichten over de opzet van het kwalificatietraject voor het WSrC (World Senior Championships) in Las Vegas in augustus/september 2019 en het ECS (European Championship Seniors) in 2020. Het ECS heeft dezelfde opzet als het WSrC en wordt voor het eerst gehouden in januari/februari 2020.

Er zal maar een half jaar tussen het WSrC en het ECS zitten, het WSrC kwalificatietaject gaat dus gelijk lopen met het ECS kwalificatietraject. Je kunt voor beide kwalificaties meedoen, of voor alleen het WSrC of ECS. Het is ook mogelijk om deel te nemen zonder voor kwalificatie in aanmerking te komen, maar om ervaring op te doen op de sportpatronen. Dit zal tegen een gereduceerd tarief zijn.

Er komen 5 trials in 2018 en 5 in 2019, je moet om voor kwalificatie in aanmerking te komen twee jaar op rij aan minimaal 4 trials hebben deelgenomen. Dit geldt voor zowel het WSrC als het ECS. Als je aan 5 trials per jaar hebt deelgenomen, mag je één trial naar eigen keuze laten vervallen. Als je er maar 4 gespeeld hebt, tellen deze alle 4 mee.

Er zullen in 2018 5 trials zijn, verdeeld over de periode mei - oktober. In 2019 zullen er 5 trials zijn in de periode januari – mei, waarbij één van de trials het NK scratch zal zijn. De voorlopige data voor 2018 zijn de weekenden van 5/6 mei, 14/15 juli, 18/19 augustus, 22/23 september en 27/28 oktober.

Deelname voor kwalificatie voor het WSrC staat open voor mensen die in 1969 geboren zijn en eerder. Deelname voor kwalificatie aan het ECS staat open voor mensen die in 1970 geboren zijn en eerder. Omdat wij het erg belangrijk vinden dat er niet alleen hoog gescoord wordt, maar zeker ook gespared wordt hebben we ten opzichte van vorig jaar een wijziging aangebracht in de wijze van selecteren. Er zijn daarom 2 klassementen: 
  • Het normale klassement op basis van scratch pinfall
  • Een klassement waarbij je voor iedere dichte game een punt krijgt. Degene met de meeste punten staat in dit klassement op de eerste plek.
In het eindklassement worden beide klassementen gecombineerd door de scores bij elkaar op te tellen. Iemand die dus over 6 games 1200 pins score heeft en 50 punten voor de dichte games, heeft dan in het totaal klassement 1200 + 50 = 1250.

De 4 dames en heren met de hoogste score over de 8 trails in het totaal klassement maken deel uit van het WSrC team en/of ECS team. Dit kunnen dezelfde mensen zijn, maar het kan uiteraard ook zo zijn dat er mensen wel aan het ECS willen deelnemen, maar niet aan het WSrC. Als degene dan hoger staat dan iemand die wel aan het WSrC wil deelnemen gaat hij of zij wel naar het ECS, maar iemand anders, met een lagere score naar het WSrC.
Kosten:
  • Tarief voor kwalificatie voor zowel WSrC als ECS: € 300,- per jaar
  • Tarief voor kwalificatie voor alleen WSrC: € 250,- per jaar
  • Tarief voor kwalificatie voor alleen ECS: € 200,- per jaar
  • Tarief voor geen kwalificatie: € 125,- per jaar
Betaling moet uiterlijk 21 april 2018 gedaan zijn voor het eerste jaar van deelname. Tot die datum is de inschrijving niet definitief. Na 21 april 2018 kan de inschrijving niet meer worden geannuleerd en is betaling verplicht. Er worden ieder jaar 3 trials in single format gespeeld en 2 trials in 4-mans team format. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er tijdens de single trials 6 games gespeeld met 4 of 5 spelers op een banenpaar in Amerikaans systeem. (Zoals in 2017 gespeeld is)

De 4-mans team trials worden met 4 spelers op een baan gespeeld, 3 games in de ochtend en 3 games in de middag met een lunchpauze van circa een uur. Ook dit format wordt in Amerikaans systeem gespeeld. De teams zullen worden samengesteld door de coaches van de teams, evenals de baanindelingen tijdens alle trials. Er wordt gespeeld op sportpatronen uit de database van World Bowling.

Er kunnen maximaal 60 spelers deelnemen. Het traject gaat door bij minimaal 40 deelnemers. We zijn druk bezig met extra activiteiten zoals een lunch en eventueel een clinic. Indien jullie hiervoor ideeën hebben horen wij die uiteraard graag. Heb je interesse om deel te nemen of heb je vragen? Laat dit dan weten via WKbowlen50plus@gmail.com.


<< Terug naar nieuwsberichten