Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eerste NK Teams prooi voor Super Boeren uut Emm

zaterdag 14 oktober 2017
Zaterdag 14 oktober is voor de eerste keer het Nederlands kampioenschap Teams georganiseerd. In Bowling Nieuwegein kroonde het team 'Super Boeren uut Emm' zich tot de allereerste kampioen.

Nieuw format
Er is de laatste tijd veel aandacht voor. Samen met veel bevlogen bowlers en verenigingen zijn we op het bondsbureau op zoek naar evenementen die of beter aansluiten bij de behoefte van de fanatiekere spelers of een nieuwe doelgroep aanspreken. Uit deze zoektocht voor een teamevenementen voor verenigingen zijn we dit seizoen uitgekomen bij een nieuw evenement: Het NK Teams.

De eerste editie werd dus gewonnen door 'Super Boeren uut Emm', het zal je niet verbazen dat dit een team is van BV Emmen. Eén van de deelnemers is onze collega Edwin van Delden en hij deelt zijn ervaringen:

Zaterdagochtend vroeg vertrokken we richting Nieuwegein voor het NK-teams. Daar aangekomen zie ik helaas dat er maar 9 teams deelnemen aan deze dag. Als deelnemer aan dit event, maar ook zeker als NBF-medewerker vind ik dat natuurlijk heel jammer. Na toch uitvoerig gesproken te hebben met verenigingen en deelnemers van de pilot Stedenontmoeting 2.0 van vorig seizoen, kwamen we gezamenlijk tot dit voorstel. Het is dan jammer dat er maar zo weinig teams aan meedoen.

De teams die wel hebben deelgenomen waren enthousiast over het format. Na 6 games voorronde was er een plaatsingslijst en konden we verder gaan met de finales. Door het oneven aantal moest er extra ronde gespeeld worden en daar moesten we even op wachten. We begonnen tegen Hellevoetsluis en die wedstrijd wonnen we. Hierdoor moesten we in de volgende ronde tegen Nieuwegein. Dit was een wat lastigere tegenstander. Omdat wij tijdens de huisleague ook in Bakerformat bowlen hadden we denk ik toch een klein voordeeltje hier.

De eerste game verloren we, maar doordat we game 2 afsloten met een rijtje strikes en Nieuwegein in de 9e frame een 7-10 split kreeg werden we uiteindelijk toch winnaar. In de volgende ronde moesten we spelen tegen Wijndalerduijn voor bepalen van plaats in de stedladder. Deze werd ook door ons gewonnen doordat Nicole Sanders de game met 3 strikes afsloot. Dus mochten we wachten tot het moment van de finale van de stepladder. Opnieuw was hier Wijndalerduijn de tegenstander. De eerste game werd met 13 pins verschil gewonnen en dit voordeel konden we in de 2e game vasthouden zodat de BV Emmen de eerste Nederlands Kampioen teams is geworden. Wij zijn nog steeds heel enthousiast over dit format en hopelijk wordt het volgend jaar weer georganiseerd en doen er dan meer teams mee.


> Alle uitslagen NK Teams 2017

Foto: Podium NK Teams 2017 (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten