Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Pilot G-league van start gegaan voor leden met een verstandelijke beperking

maandag 16 oktober 2017
In het weekend van 14 en 15 oktober startte in heel Nederland een nieuw seizoen Nationale Leagues. Daarbij had Almere een primeur: Daar ging een pilot van start voor leden met een verstandelijke beperking.

'De competitie voor iedereen'
Dit is de slogan voor onze Nationale Trio Leagues. Zaterdag 14 oktober is er een stap gezet om de leagues in Nederland inderdaad voor iedereen toegankelijk te maken. Door de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers uit Hoofddorp, Heiloo, Almere en Heerhugowaard is er een pilot gestart voor een league voor leden met een verstandelijke beperking. Een initiatief van vier verenigingen om de kijken hoe het spelen van league in de regio bevalt voor deze doelgroep. Bevalt het, dan kan de rest van Nederland mogelijk leren van de ervaringen en kunnen in de toekomst in het gehele land leagues aanbieden voor leden met een verstandelijke beperking. Een klein verschil met de NTL: De teams bestaan in deze league uit 4 spelers i.p.v. 3.

Eén van de aanjagers, Jos Homan, doet verslag van de eerste speeldag:
Zaterdag 14 oktober j.l. was het dan eindelijk zover. Na meer dan een jaar voorbereiden gingen we  eindelijk van start met de G-league Noord-Holland & Flevoland. Liefst 10 teams uit vier verenigingen stonden op deze dag om 10.00 uur klaar in de bowling van Almere om lekker met, maar vooral ook tegen elkaar te gaan bowlen. De bowlers uit Hoofddorp, Heerhugowaard, Heiloo en Almere hadden er zin in en na het openingswoordje van de wedstrijdleider begon de eerste wedstrijddag. Dit was namelijk de 1e van 4 wedstrijddagen die we gaan spelen in de bowlingcentra van Hoofddorp, Heiloo, Heerhugowaard en zoals vandaag in Almere.

Aan het einde van de 4e wedstrijddag zullen er prijzen verdeeld worden in verschillende categorieën voor zowel de teams als individuen. Er wordt een ranglijst opgemaakt over de totale 4 wedstrijddagen. Een team bestaat uit 4 spelers en 2 reservespelers en mogen gemixt zijn. Ze spelen 3 games en krijgen, op basis van de geleverde prestatie een bonus, die we bij het reguliere bowlen handicap noemen. 

De dag verliep goed en overtrof onze stoutste verwachtingen. Het was gezellig, er werd gelachen en soms best wel fanatiek gespeeld, maar zeker niet vals. Ook werden er best goede scores gegooid. Er bestond de mogelijkheid om teams op te geven die met een hulpmiddel wilden spelen. Bij een hulpmiddel kun je denken aan de hakjes aan de zijkant of bijvoorbeeld een hellingbaan. Dat laatste bleek niet nodig te zijn. Wel speelden er 3 teams met de hekjes. Ook dat ging prima en zo ging een ieder na afloop met een tevreden gevoel naar huis.

Graag wil ik een ieder bedanken die aan dit evenement hebben meegewerkt. Alle spelers, ouders, familie, begeleiders, de medewerkers en bedrijfsleiding van Bowling Almere, sponsors en natuurlijk mijn mede-organisatoren Elvis Jankovic, Frans Endel, Willem Wilbrink en Jan van der Stroom. Op 3 december gaan we weer spelen en dan in Hoofddorp bij Claus.


> Uitslagen 1e speeldag G-league Noord-Holland & Flevoland

<< Terug naar nieuwsberichten