Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eerste Nederlandse kampioenschappen gespeeld: Het NK 50 plus handicap

maandag 9 oktober 2017
Zondag 8 oktober werden in Bally's Bowling te Rijswijk de finales georganiseerd van de Nederlandse kampioenschappen 50+ handicap. Daarmee zijn de eerste zes Nederlandse kampioenen van 2017-2018 bekend.

Nederlandse kampioenschappen
Een bowlingseizoen kent vele Nederlandse kampioenschappen: A, B, C en D-klassen bij de senioren, NK Jeugd in diverse catergoriën, het NK Team (zaterdag 14 oktober!), G-bowlen, Schoolbowlen en ook voor 50+ leden. Het eerste NK dat voor die doelgroep georganiseerd wordt door ESBC Nederland vond plaats van 1 t/m 8 oktober.

In drie leeftijdscategoriën streden heren en dames apart van elkaar voor de eerste titels van het seizoen. 

Dames klasse A: 24 dames deden een gooi naar de titel in de A-klasse, waarbij 6 dames zich plaatsten voor de finales. Paula Visser plaatste zich na vijf games voorronde als eerste voor de finale en deed er in de vijf finalegames nog een schepje bovenop, waardoor ze aan het eind van de rit met kop en schouders boven de rest uit stak.

Dames klasse B: Deze klasse kende een kleiner deelnemersveld, waardoor er slechts drie finaleplekken te vergeven waren. De mooiste medaille van het drietal ging naar Jeannet van Wijk. Zij boog in de finale een achterstand van 14 pins overtuigend om naar een voorsprong van 99, waardoor zij er met het goud vandoor ging.

Dames klasse C: De 'oudste' klasse kende weer wat meer deelnemers en daar gingen vijf dames naar de finale. Hier was het Greet de Kroon die in de finale haar opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gaf. Met 39 pins voorsprong ging de nationale titel naar de Amersfoortse.

Heren klasse A: Door naar de heren, waar het deelnemersveld altijd wat groter is en er dus ook meer finaleplaatsen te vergeven waren in Rijswijk. In de A-klasse lag het allemaal erg dicht bij elkaar na de voorrondes, wat een spannende finale beloofde. Eric Koning slaagde er in om van de derde plek naar de eerste plek te klimmen en zo het NK binnen te slepen.

Heren klasse B: Twaalf heren gingen door naar de finale, waarin enkele mooie scores werden behaald. Toen al die mooie scores bij elkaar waren opgeteld kwam John Bosch als winnaar uit de bus. Hij had in de voorronde al een leuke voorsprong opgebouwd die stand hield tijdens de finale.

Heren klasse C: 47 deelnemers gingen voor een plek bij de beste 13. Jan Boelens deed dit het beste en plaatste zich als eerste voor de finale. Hierin lag het gemiddelde van de meeste deelnemers een stukje lager dan in de voorrondes (finalespanning misschien?), maar dat kon Boelens niet van zijn nationale titel afhouden.

> Eindstanden NK 50+ Handicap 2017

Voor Greet de Kroon was het haar tweede NK 50+ Handicap titel. In 2008-2009 was zij ook al de beste in de C-klasse. Zo kent het NK 50+ Handicap vijf kampioenen die nog nooit eerder een NK 50+ handicap titel wisten te winnen. Proficiat! 

> Foto's van alle medaillewinnaars

<< Terug naar nieuwsberichten